Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
Pupovac bio u istom tijelu koje je dodjeljivalo financijska sredstva i u tijelu koje je financijska sredstva primilo
Udruga "U ime obitelji" prijavila Pupovca za sukob interesa
 

 

Pupovac - sukob interesa

 

Udruga 'U ime obitelji' izvijestila je da su ponijeli prijavu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa protiv dužnosnika Milorada Pupovca, navodeći da je saborski zastupnik i predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Pupovac, "bio u istom tijelu koje je dodjeljivalo financijska sredstva i u tijelu koje je financijska sredstva primilo".


U sadržaju prijave navodi se da je "Savjet za nacionalne manjine na sjednici održanoj 5.  svibnja 2016. donio Odluku o rasporedu sredstava osiguranih u državnom proračunu Republike Hrvatske za 2016. godinu, kojom je dodijelio SNV-u 3.590.000,00 kuna". "S obzirom da je Milorad Pupovac bio u istom tijelu koje je dodjeljivalo financijska sredstva i u tijelu koje je financijska sredstva primilo, on se nalazi u sukobu interesa", smatraju iz udruge 'U ime obitelji'.

Zaključuju da je "Pupovac također u sukobu interesa kao član Savjeta za nacionalne manjine i kao član saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina". "Savjet za nacionalne manjine dostavlja saborskom Odboru za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Godišnje izvješće o utrošku sredstava osiguranih u Državnom proračunu RH, što znači", navodi se u prijavi Povjerenstvu, "da Pupovac kao član nadležnog tijela (Odbora) odlučuje o usvajanju Izvješća koje je podnijelo tijelo kojeg je on član (Savjet), a odnosi se na trošenje sredstava dodijeljenih tijelu kojeg je on predsjednik (Srpskom narodnom vijeću), čime je Pupovac u sukobu interesa".

 

Kao dokaz za prijavu udruga 'U ime obitelji' pozvala se na internetske stranice saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, internetsku stranicu SNV-a i internetsku stranicu Savjeta za nacionalne manjine, iz kojih je vidljivo da je Pupovac član tih tijela.

 

Foto: 1. HRT

Autor: UCM

Izvor: HRT

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 212 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja