Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
Od 1. lipnja snage HRZ i PZO sudjelovale u gašenju 36 požara

Šest protupožarnih aviona na požarištu Svilaja-Otišić

 

Kanader, MORH, požar

 

Novosti iz Domovine

 

 

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO)  iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika od ranog jutra u  ponedjeljak 10. srpnja 2017. s ukupno šest protupožarnih aviona angažirane su na požarištu Svilaja-Otišić u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

 

Tako će u kordiniranim akcijama gašenja po tri Canadaira CL-415 i tri Airtractora AT-802 pokušati zaustaviti i staviti pod nadzor prostrano požarište na nepristupačnom terenu Dalmatinske Zagore.

...

Na istom požarištu zračne snage jučer su s dva Canadaira u dva navrata i s tri Airtractora gasile požar pri čemu su protupožarne letačke posade provele u zraku 33 sata. 


Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 36 požara (14 u Šibensko-kninskoj, 13 Splitsko-dalmatinskoj, 5 u Dubrovačko-neretvanskoj, 3 u Zadarskoj te 1 u Ličko-senjskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile više od 400 sati naleta, pri čemu su izbacili više od 13 000 tona vode te prevezli 169 zemaljskih vatrogasaca i 1 tonu vatrogasne opreme do požarišta.

 

 Foto: 1. HRZ i PZO/M.Karačić

Priredio: UCM

Izvor: morh.hr

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medij

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 415 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com