Open menu

Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
Očekivao sam da će se pozdrav skinuti, a imena poginulih ostati

Radin: Preseljenje HOS-ove ploče iz Jasenovca u Novsku je katastrofa

 

Furio Radin

 

Novosti iz Domovine

 

 

Potpredsjednik Hrvatskog sabora iz redova manjina Furio Radin izjavio je u petak kako je preseljenje ploče HOS-a "s ustaškim pozdravom 'Za dom spremni' iz Jasenovca u Novsku katastrofa" te je poručio kako se duboko nada da će u HDZ-u naći prihvatljivo rješenje za to pitanje te da to mora biti brzo, bez odgađanja i čekanja proljeća i donošenja novog zakona.

 

"Skidanje ploče HOS-a s ustaškim pozdravom Za dom spremni u Jasenovcu i njezino postavljanje u Novskoj je katastrofa i to nije rješenje nego odgađanje rješenja na 10 kilometara. Nisam očekivao odluku da se ploča HOS-a s ustaškim pozdravom 'Za dom spremni' seli nego sam očekivao da će se pozdrav skinuti, a ploča s imenima onih koji su poginuli braneći Hrvatsku ostati", izjavio je Furio Radin.

...

Preseljenje ploče sa spornim pozdravom, kaže, otvorilo je više novih pitanja nego što je ponudilo rješenja. "Bilo bi bolje da smo zajedno kao koalicijski partneri svi skupa tražili neko rješenje koje isključuje sporni pozdrav 'Za dom spremni'", ističe Radin.  

Duboko se, kaže, nada da će HDZ naći prihvatljivo rješenje za to pitanje te ističe kako se rješenje mora naći brzo, bez odgađanja, čekanja proljeća i donošenja novog zakona. "Komunicirao sam sa velikim brojem zastupnika nacionalnih manjina, oni su svi odreda ogorčeni i o tome ćemo morati razgovarati na Klubu", poručio je Furio Radin.

Je li Vlada stabilna, upitali su novinari potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić, nakon što su HDZ-ovi partneri u Vladi i Saboru izrazili nezadovoljstvo premještanjem HOS-ove ploče iz Jasenovca u Novsku.

 

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Priredila: Lorena Šafarić

Izvor: HRT

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medij

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 262 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com