Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
Sjednica Vlade

Za nekoliko tjedana kreću pripreme za uvođenje eura

 

Euro

 

Novosti iz Domovine

 

 

Na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković osvrnuo na aktualna zbivanja. Govorio je o sastanku Europskoga vijeća u Talinnu posvećenom digitalnoj agendi. Poručio je kako Hrvatska u tom aspektu jako dobro stoji. "Zanimljivo je da smo, primjerice u zdravstvu - izrazito dobri. Naš koncept e-zdravstvo je jedan od najnaprednijih", poručio je. 

...

Kazao je i kako EK iznimno cijeni napore koje Hrvatska čini u cilju ulaska u Schengen. Naša je ambicija da to ostvarimo do prvog semestra 2019. kad ćemo biti spremni za političku odluku o tome.

Najavio je i kako će Ministarstvo financija, Ministarstvo gospodarstva i HNB za nekoliko tjedana pokrenuti proces koji će voditi do preuzimanja eura kroz nekoliko godina.

"Do europskih izbora 2019. godine očekujem jedan razumno ambiciozan pristup europskom projektu", poručio je Andrej Plenković

Premijer je naglasio kako je važno dugoročno, zakonskim mjerama, omogućiti održivu poljoprivredu. Poručio je i kako  očekuje da odgovarajuća stručna povjerenstva temeljito analiziraju pristigle ponude u vezi s nabavom borbenih zrakoplova. Naglasio je kako Vlada ne utječe na rad DORH-a, policije ili pravosuđa, te kako nije bilo nikakvih prijetnji od strane ministrice Martine Dalić ni prema vlasniku, ni prema članovima Uprave Agrokora.

"Glavni cilj Vlade je očuvanje stabilnosti hrvatskoga gospodarstva i financijskoga sustava. Sve što radimo, radimo vrlo odgovorno i isključivo u javnom interesu", rekao je premijer.

 

 

 

Foto: Izvor

Priredila: Lorena Šafarić

Izvor: HRT

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medij

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 351 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com