Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
Među devet finalista u kategoriji “Jobs” u konkurenciji 589 europskih gradova

Predstavljen zagrebački gradski projekt "Javne radne aktivnosti"

 

Zagreb

 

Novosti iz Domovine

 

 

Gradski projekt “Javne radne aktivnosti” koji je ušao među devet finalista u kategoriji “Jobs” u konkurenciji 589 europskih gradova na prvoj konferenciji “The Innovation in Politics Awards 2017.” koja je 6. prosinca prošle godine održana u Beču, predstavljen je u petak u Gradskoj upravi.

 

Tijekom 12 godina koliko se provodi projekt javnih radnih aktivnosti, educirano je više od 4000 nezaposlenih građana koji su stekli nove vještine i kompetencije potrebne na tržištu rada, a istovremeno je putem dobrovoljnog rada očišćeno više od 25 hektara javnih zelenih površina, istaknula je na konferenciji za novinare pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih.

...

Kazala je da je ovaj projekt ponovno priznat i prepoznat kao kvalitetan, perspektivan i inovativan model, jedini takav u Europi koji obuhvaća dobrovoljni rad, obrazovanje, ekologiju i zapošljavanje.

“U njemu smo htjeli sažeti ekološki dobrovoljni rad nezaposlenih hrvatskih branitelja i nezaposlenih građana Grada Zagreba. Kroz 12 godina provođenja projekta dobili su mogućnost izbora između daljnjeg školovanja, prekvalifikacije, stručnog osposobljavanja, čime smo ih učinili konkurentnim na tržištu rada i vrlo smo zadovoljni kada nam podaci HZZ-a dođu i vidimo da je oko dvije trećine naših sudionika javnih radnih aktivnosti uspješno zaposleno u novim zanimanjima, bilo sezonski, bilo na neodređeno vrijeme”, naglasila je Helfrih.

 

Istaknula je da prekvalifikaciju provode kroz 58 zanimanja, a 85 posto sudionika uspješno završava edukacije i pronalazi svoj novi životni poziv, zapošljava se i osigurava egzistenciju sebi i svojoj obitelji.

Kazala je da je 39 obrtnika, branitelja koji su završili jednu i drugu edukaciju uspješno otvorilo svoje obrte i nastavilo sa radom.

Ovo je, navela je Helfrih, već treći put da su zagrebačke javne radne aktivnosti prepoznate kao vrlo značajan projekt, pa je tako 2016. prijavljen za europsku nagradu za promicanje poduzetništva (European Enterprise Promotion Award) u sklopu projekta “Zagreb – poduzetan i odgovoran grad”. U konkurenciji 340 projekata iz Europe, Zagreb je u kategoriji “Odgovorno i uključivo poduzetništvo” osvojio drugu nagradu. Također, 2014., projekt javnih radnih aktivnosti je u konkurenciji 219 projekata, uz još 11 projekata iz drugih europskih gradova uvršten u publikaciju dobrih europskih praksi “Eurocities – Green jobs for social inclusion – good practices publication”.

“Projekt je izrazito hrabar, inovativan, kreativan, ima trojaku ulogu i smisao – socijalizacija obrazovanja, proces zapošljavanja i uključivanje ljudi na margini. Ovaj projekt koji je dobio priznanje međunarodnih asocijacija još jednom pokazuje da kad prepoznamo nešto prije drugih i organiziramo se kako treba, u toj sinergiji timskog rada možemo polučiti najbolje rezultate”, kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

 

 

Bandić o tužbi sindikata: Ako će dalje inzistirati na tome, snizit ću svima plaću

Upitan za tužbe koje najavljuju u Holdingu ukoliko im se ne isplate božićnice u cijelosti, poručio je da ga mogu slobodno tužiti i da, ako će i dalje na tome inzistirati, svima sniziti plaću.

“To (tužbe) više govori o moralu i etici onih koji to spremaju. Zašto podcjenjuju mene i Gradsku upravu? Ali ja to neću dozvoliti. Neka tuže, imam ja još alata u rukama. Ako će inzistirati na tužbama, snizit ćemo plaće svima, pa onda neka tuže”, poručio je gradonačelnik.

Rekao je da se neće pomiriti dok se ne naprave jedinstvena pravila igre za Zagrebačku upravu i Holding, nelogičnim ocijenivši da u Upravi zaposlenici imaju regres i božićnicu 2500 kuna, a u Holdingu skoro 6000 kuna. “Pregovori će ići i inzistirat ću da se naprave jedinstvena pravila igre i da imamo iste božićnice i regres”, kazao je.

 

 

Foto: 1. bravofly.com

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HINA

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 234 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja