Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
Zapovjednik PP eskadrile: Čast je primiti Priznanje zaštitnice Grada Zadra, Priznanje je zahvala svim pilotima i tehničkom osoblju za sve što čine u obrani od požara

Protupožarnoj eskadrili uručeno priznanje Zadarske nadbiskupije

 

Protupožarna eskadrila

 

Novosti iz Domovine

 

 

Protupožarnoj eskadrili (PPE) 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ iz Zemunika u nedjelju, 14. siječnja 2018., uručeno je Priznanje Svete Stošije za izniman doprinos zračnih protupožarnih snaga u obrani ugroženih na kopnu, priobalju i otocima u gašenju požara tijekom prošlogodišnje protupožarne sezone.

 

Priznanje je zapovjedniku PPE bojniku Tomislavu Vacenovskom i njegovom zamjeniku bojniku Darku Kučeju uručio zadarski nadbiskup Želimir Puljić, povodom blagdana Svete Stošije, naslovnice zadarske katedrale i zaštitnice Grada Zadra.

...

U svom obraćanju nadbiskup Želimir Puljić je istaknuo kako duh sebedarja koji smo posebno osjetili u Domovinskom ratu i danas djeluje na osobit način kroz one koji poput Svete Stošje pomažu i brane ugrožene.

Zapovjednik PP eskadrile bojnik Tomislav Vacenovski rekao je kako je čast primiti Priznanje zaštitnice Grada Zadra te da je Priznanje zahvala svim pilotima i tehničkom osoblju za sve što čine u obrani od požara.

 

"Obranili smo i Zadarsku županiju i cijelu Hrvatsku od požara u sezoni koja je ocijenjena sezonom najintenzivnijeg djelovanja zračnih protupožarnih snaga. U zadarskoj županiji sudjelovali smo u gašenju oko 100 požara u 2017., a posebno se ističu požari u okolici Zadra i Benkovca 21. kolovoza 2017. godine. Toga dana zračne snage gasile su više požara koji su se na pojedinim lokacijama spojili u jednu vatrenu frontu. No, uspjeli smo sve požare staviti pod nadzor, a samo toga dana izbačeno je oko 1000 vodenih bombi, što je ujedno bio i najveći broj izbačenih vodenih bombi u jednom danu. Također, na požarima kod Zadra i Benkovca proveli smo oko 90 sati naleta na požarištima, što je i najveći broj provedenih sati u akcijama gašenja požara u jednom danu u cijeloj protupožarnoj sezoni", iznio je bojnik Vacenovski.

 

 

Foto: 1.Zadarska nadbiskupija/ I. Grbić

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 231 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2018. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja