Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
Krstičević: Ova dvorana će pomoći u čuvanju uspomene na našeg Gordana, koji je hrabro, časno i požrtvovno služio domovini u najtežem razdoblju

U VSOA-i imenovana dvorana generala Gordana Čačića

 

Dvorana

 

Novosti iz Domovine

 

 

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov nazočili su u utorak, 30. siječnja 2018. godine ceremoniji otkrivanja spomen ploče i imenovanja dvorane u Vojno sigurnosno-obavještajnoj agenciji koja od danas nosi ime "general-bojnik Gordan Čačić".

 

Ceremoniji su prisustvovali i obitelj te prijatelji i bliski suradnici pokojnog generala Čačića.

...

Ministar Krstičević tim povodom je istaknuo:

"Ovim simboličnim činom želimo izraziti zahvalnost za sav Gordanov doprinos u stvaranju i obrani Republike Hrvatske i izgradnji Oružanih snaga, a prije svega našeg sigurnosno obavještajnog sustava. Ova dvorana će pomoći u čuvanju uspomene na našeg Gordana, koji je hrabro, časno i požrtvovno služio domovini u najtežem razdoblju" rekao je.

 

Također, ministar Krstičević je tom prilikom održao prezentaciju djelatnicima sigurnosno obavještajnog sustava o postignućima u radu 2017. godine te o smjernice za rad u 2018. godini.

General-bojnik Gordan Čačić značajno je pridonio izgradnji modernih Oružanih snaga RH, gdje je obnašao brojne odgovorne i zapovjedne dužnosti.

General Čačić bio je zapovjednik i jedan od utemeljitelja samostalne podsusedske satnije, jedne od prvih dragovoljačkih postrojbi. Bio je zapovjednik 1. hrvatskog gardijskog zdruga, zapovjednik Obavještajne brigade, načelnik Uprave za obavještajne poslove GS OS RH, ravnatelj Vojne sigurnosno-obavještajne agencije i državni tajnik Ministarstva obrane RH.

 

Za osobit doprinos u obrani Republike Hrvatske i hrabrost tijekom Domovinskog rata Gordan Čačić odlikovan je Redom kneza Domagoja s ogrlicom, Redom Nikole Šubića Zrinskog, Redom hrvatskog križa, Redom hrvatskog trolista, Redom hrvatskog pletera, Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti te medaljama "Bljesak" i "Oluja".

 

General Čačić preminuo je 20. prosinca 2008. godine u Italiji od posljedica nesreće na skijaškoj stazi.

 

 

Foto: 1. MORH/J.Kopi

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 221 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja