Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
Konstantno prilagođavanje novonastalim uvjetima na terenu suština kvalitetne obuke i pripreme

Završena međunarodna vojna vježba MIR 18/1

 

Vježba Mir

 

Novosti iz Domovine

 

 

Na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ na Slunju u srijedu, 7. veljače 2018. završila je druga faza terenskog dijela uvježbavanja i ocjenjivanja operativnih sposobnosti sastavnica 8. hrvatskog kontingenta (8. HRVCON RSM) Oružanih snaga Republike Hrvatske koji se upućuje u misiju potpore miru Resolute Support u Afganistanu.

 

Riječ je o međunarodnoj vojnoj vježbi na zemljištu "MIR 18/1" kroz koju su pripadnici HRVCON-a dodatno proveli integracijsku obuku u realnim uvjetima i podigli razinu osposobljenosti za završno ocjenjivanje.

...

Ova vježba je kruna obuke i završno uvježbavanje te ocjenjivanje spremnosti pripadnika kontingenta. Sastavnice su demonstrirale sposobnosti u provedbi dodijeljenih zadaća, a ocjenjivački tim Glavnog stožera OS RH ocijenio je njihovu spremnost za izvršenje misija i zadaća u području misije Resolute Support.

Na vježbi je sudjelovalo i 23 pripadnika Vojske Crne Gore, dva pripadnika Oružanih snaga Albanije te dva pripadnika iz Oružanih snaga BiH, u sklopu inicijative A5.

Uz pripadnike ocjenjivačke skupine OS RH ocjenjivanje su provodila i dva pripadnika Vojske Crne Gore.

Zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade HKoV-a brigadni general Denis Tretinjak, nakon provedene vježbe izjavio je kako je vježba odlično provedena s obzirom na uvjete.

„Usprkos snijegu od preko 30 centimetara, infrastruktura je čista i taj otežavajući čimbenik iskorišten je kao idealna prilika da se prilagodimo na slične uvjete u Afganistanu poglavito u početnoj fazi razmještaja“ istaknuo je general.

 

Čelnik ocjenjivačkog tima GS OS RH, brigadir Davor Fanton istaknuo je kako je konstantno prilagođavanje novonastalim uvjetima na terenu suština kvalitetne obuke i pripreme, kako se pripadnici kontingenta ne bi u području operacija suočili s novim situacijama već da ih iskuse tijekom preduputne obuke.

 

MirMirMirMir

 

 

Foto: MORH/M.Čobanović

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: morh.hr

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 232 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Strah od ilegalnih migranata je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2018. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja