Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
Prosvjed pod nazivom "Istinom u budućnost"

Prosvjed protiv Vučića na Trgu bana Jelačića

 

Prosvjed protiv Vučića

 

Novosti iz Domovine

 

 

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu okupilo se više od tisuću prosvjednika. Kažu, bilo bi ih i više da policija nije jutros u 7 sati zabranila već dogovoreni prosvjedni skup, pa se morao održati na Trgu bana Jelačića.

 

Upravo je zbog toga i činjenice da u Hrvatsku dolazi Aleksandar Vučić, orilo "izdaja", čuli su se jaki zvižduci, pogotovo u trenucima kad su se puštali govori Vučićevi govori koje je govorio 1994. u Glini te njima huškao protiv Hrvatske. 

...

Pitanje je kako će se sve dalje razvijati. Prosvjednici najavljuju da će se njihov glas ipak čuti jer kreću prema Gornjem gradu. Kažu da će doći do posljednje policijske barikade kod Kamenitih vrata i onda će srbijanski predsjednik dobro čuti glas hrvatskog naroda. 

Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata grada Zagreba i Zagrebačke županije planirala je organizirati mirni prosvjed u 10 sati na Trgu svetog Marka protiv dolaska srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Zagreb. No policija je zabranila okupljanje na tom trgu, pa je prosvjed organiziran na Trgu bana Josipa Jelačića.

 

U policijskom priopćenju stoji: Temeljem članka 51. stavka 5. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, policija je jutros temeljem sigurnosne prosudbe vezane za provođenja posebnih mjera sigurnosti, odnosno osiguranja štićenih osoba i objekata, privremeno ograničila pristup Markovom trgu. 

S obzirom da se ova odluka odnosi i na sudionike najavljenog javnog okupljanja za današnji dan na Markovom trgu želimo jasno razgraničiti da se ne radi o zabrani javnog okupljanja kako je to definirano Zakonom o javnom okupljanju u članku 14.

 

Ranije je najavljeno da se prosvjedu pod nazivom "Istinom u budućnost" udovicama pridružuje i udruga HVIDR-a. 

 

Skup osiguravaju jake policijske snage, interventna policija i posebno vozilo Ministarstva unutarnjih poslova opremljeno kamerama za praćenje ovakvih događaja, koje stoji na ulazu u Radićevu ulicu.

 

Prosvjed HVIDR-e ispred Srpskog narodnog vijeća 

Predsjednik HVIDRA-e i saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić rekao je da HVIDRA-a podržava prosvjed Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u povodu dolaska srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Zagreb, ali je HVIDRA organizirala skup i ispred Srpskog narodnog vijeća u Gajevoj ulici. 

Doznajemo da se ondje okupilo 15-ak prosvjednika.

 

 

Foto: Izvor

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 222 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja