Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
Poseban naglasak stavljen je na novi integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojnog pomorstva

Dan otvorenih vrata HVU-a "Dr. Franjo Tuđman" u Splitu

 

HVU

 

Novosti iz Domovine

 

 

U vojarni "Admiral flote Sveto Letica-Barba" u Splitu, u subotu, 17. veljače 2018. godine održan je Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta (HVU) "Dr. Franjo Tuđman".

 

Tom prigodom posjetiteljima su predstavljeni sveučilišni studijski programi Sveučilišta u Zagrebu i HVU-a, Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, program za vojne pilote, uvjeti upisa, obveze kadeta, vojna obuka i daljnje mogućnosti karijere u Oružanim snagama RH.

...

Posebni naglasak stavljen je na novi integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojnog pomorstva koje je HVU pokrenuo u suradnji sa Sveučilištem u Splitu.

Uvodno obraćanje i multimedijalnu prezentaciju programa Kadet održao je voditelj Odsjeka i nastavnik pomorskih operacija na Katedri taktike HVU-a kapetan bojnog broda Boris Kero. Posjetiteljima se obratio i dekan Pomorskog fakulteta izv. prof. dr. sc. Nikola Račić, a predstavnica Hrvatske ratne mornarice (HRM) poručnica bojnog broda Ivana Čosić prezentirala je ulogu i značaj HRM-a.

Posjetitelji su razgledali vojarnu, sportske terene, smještajne objekte te učionice i kabinete u kojima se provodi nastava i obuka. Također, razgledali su i dio brodova Hrvatske ratne mornarice.

 

Studijski program Vojno pomorstvo petogodišnji je integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij namijenjen obrazovanju budućih časnika Oružanih snaga RH. Studijski program omogućuje obrazovanje i za potrebe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Ministarstva unutarnjih poslova. Razvijen je u suradnji Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" sa Sveučilištem u Splitu.

Završetkom studijskog programa stječe se akademski naziv magistar/magistra, inženjer/inženjerka vojnog pomorstva: smjer vojne nautike, smjer vojnog brodostrojarstva i smjer vojne elektrotehnike.

 

Prvi naraštaj kadeta Vojnog pomorstva upisat će se studij u akademskoj godini 2018./19. u Splitu.

 

HVU

 

Foto: HVU

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 239 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2018. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja