Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
Posljednji ispraćaj general-bojnika Ivana Štimca održat će se na Krematoriju u Zagrebu u subotu, 24. veljače 2018. u 10.00 sati

Komemoracija general-bojniku Ivanu Štimcu

 

Ivan Štimac

 

Novosti iz Domovine

 

 

U Ministarstvu obrane Republike Hrvatske u petak, 23. veljače 2018. održana je komemoracija preminulom general-bojniku Ivanu Štimcu.

 

Komemoraciji su uz obitelj preminulog generala, nazočili načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima, umirovljeni general Antun Tus te brojni djelatnici i pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH.

...

Posljednji pozdrav general-bojniku Ivanu Štimcu uputio je general Šundov, koji je istaknuo kako je general Štimac uvijek realno procjenjivao situacije i težio pronalaženju najboljih rješenja te je unatoč izuzetnim vojnim znanjima stalno radio na njihovoj dogradnji, što je zahtijevao i od svojih podređenih.

„Generala Štimca pamtit ćemo kao skromna i jednostavna čovjeka, velikog profesionalca i izvrsnog poznavatelja poslova obrane“, istaknuo je general Šundov u svom obraćanju naglasivši da je general Štimac zahvaljujući svom bogatom iskustvu i znanju kojim je raspolagao smatran izuzetnim vojnim planerom te će kao takav ostati trajni uzor budućim naraštajima hrvatskih vojnih stručnjaka.

„General Štimac uživao je nepodijeljen ugled i poštovanje svih s kojima je dolazio u kontakt te je svoja znanja rado prenosio na podređene, koje je stalno poticao na daljnje usavršavanje i razvoj“, zaključio je general Šundov.

 

Posljednji ispraćaj general-bojnika Ivana Štimca održat će se na Krematoriju u Zagrebu u subotu, 24. veljače 2018. u 10.00 sati, a misa zadušnica služit će se istoga dana u crkvi Svete obitelji (Držićeva 31) s početkom u 18.00 sati.General-bojnik Ivan Štimac rođen je 28. srpnja 1934. u selu Letovanić kod Siska.
Od 26. rujna 1991. kao dragovoljac je na dužnosti časnika Glavnog stožera HV-a, a nakon toga je obnašao dužnost načelnika Uprave za obrambene pripreme zemlje Ministarstva obrane Republike Hrvatske do odlaska u mirovinu.

U čin general-bojnika preveden je 26. studenoga 1991.


General-bojnik Ivan Štimac je odlikovan Spomenicom Domovinskog rata 1990.-1991. godine. U mirovinu je otišao 10. siječnja 1993. u činu general-bojnika.

 

Foto: OSRH / N. Krnić

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 251 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja