Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
Od jutros u Vukovaru i Našicama angažirano 40 pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade

Hrvatska vojska čisti snijeg u Vukovaru

 

Snijeg

 

Novosti iz Domovine

 

 

I danas, 27. veljače 2018. godine, Hrvatska vojska pomaže u otklanjanju posljedica snježnog nevremena diljem Hrvatske, a od jutros i u Vukovaru i Našicama, gdje je angažirano je 40 pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade.


Pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade čiste snijeg u Vukovaru na dvije lokacije u istočnom dijelu grada, na Mitnici, i to kod Osnovne škole "Mitnica" i Dječjeg vrtića "Vukovar 1", izdvojeni objekt Mitnica.

...

U Našicama se čisti kod bolnice, osnovnih škola "Dora Pejačević" i "Kralj Tomislav" te kod Srednje škole "Izidor Kršnjavi", kao i kod gradskog dječjeg vrtića "Zvončić".

Podsjetimo, prilikom otvaranja vukovarske vojarne 204. brigade Hrvatske vojske i dolaska Hrvatske vojske u Vukovar, koje je inicirao potpredsjednik Vlade i  ministar obrane Damir Krstičević, u svom je govoru istaknuo kako je izmještaj inženjerijske postrojbe u ovu vojarnu od višestruke koristi za grad Vukovar, kako u s aspekta sigurnosti, tako i u pogledu ekonomskog razvoja grada: "Od danas u Vukovaru će raditi pripadnici inženjerijske satnije, a u perspektivi i cijele inženjerijske bojne – i svi oni će biti na pomoć lokalnom stanovništvu."

Osim u Vukovaru, u prijepodnevnim satima danas, 27. veljače 2018., pripadnici Oružanih snaga RH angažirani su na aktivnostima otklanjanja posljedica snježnog nevremena na području Delnica, Saborskog, Donjeg i Gornjeg Lapca, Plaškog i Udbini.

Na području Delnica angažirano je 39 pripadnika Hrvatske kopnene vojske s četiri radna stroja i dva vozila.

U Donjem i Gornjem Lapcu angažirano je 5 pripadnika s dva radna stroja.

Iz Kamenskog prema Plaškom upućen je jedan radni stroj, do Ogulina prevožen labudicom, od Ogulina do Plaškog samovozno (oko 20 km) zbog nemogućnosti vožnje s labudicom, a iz Gospića prema Udbini u tijeku je prijevoz jednog radnog stroja (Dozer 6) s labudicom s jednim pripadnikom OSRH.

Hrvatska vojska uključila se u otklanjanje posljedica snježnog nevremena tamo gdje je to prema procjenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije, te u skladu s odlukom potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića.

 

Snijeg

 

Foto:  M. Bogović / Gombr

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 273 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja