Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
General Fuzul: I dalje ćemo biti na raspolaganju i u potpunosti posvećeni prvenstveno služenju Domovini i hrvatskom narodu

Klapa sv. Juraj HRM-a dobitnik godišnje nagrade grada Kaštela

 

Klapa sv. Juraj

 

Novosti iz Domovine

 

 

Klapa sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice dobitnik je nagrade grada Kaštela za osobit doprinos u klapskom pjevanju te promociji grada.

 

Nagrada je uručena Klapi na svečanoj sjednici gradskog vijeća Kaštela održanoj u petak, 2. ožujka 2018. u hotelsko-turističkom kompleksu Resnik, prigodom obilježavanja obljetnice grada Kaštela kojoj je nazočio i izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane general bojnik Mladen Fuzul.

...

Tom prigodom uručene su godišnje nagrade te nagrade za životno djelo i drugim zaslužnim i istaknutim djelatnicima grada, a svečanosti su nazočili i izaslanik premijera i ministar uprave Lovro Kušević, predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, grada Splita i Solina, kao i predstavnici gradova u Hrvatskoj i izvan naših granica s kojima grad Kaštela održava prijateljske odnose.

Ministar Kušević ovom prigodom istaknuo je veliki povijesni značaj ovoga grada koji odiše duhom hrvatskih velikana i baštini prvi i najstariji pisani dokument u kojem se spominje ime Hrvata i Hrvatske još iz vremena kneza Trpimira.

General Fuzul napomenuo je kako je Hrvatska vojska stalno prisutna u Divuljama i sastavni je dio Kaštela ali i podsjetio kako su upravo u Resniku udareni temelji 1. bojne 4. gardijske brigade, a odavde je potekla i jedna od najboljih pričuvnih brigada HV-a s ovog područja, splitsko-kaštelanska 141. brigada. Istaknuo je kako je hrvatski vojnik i danas u potpori hrvatskom narodu i kad treba priskočiti u pomoću u gašenju požara, opskrbljivanju vodom u sušnom razdoblju ili borbi s poplavama, a sada i u otklanjanju posljedica izazvanih velikim količinama snijega.

"I dalje ćemo biti na raspolaganju i u potpunosti posvećeni prvenstveno služenju Domovini i hrvatskom narodu. Na Hrvatsku vojsku se uvijek može računati kada i gdje god to bude potrebno", poručio je general Fuzul.

 

U ime nagrađenih na kraju je zahvalio voditelj Klape sv. Juraj HRM-a Marko Bralić, napomenuvši kako je njihovo imenovanje inicirala koordinacija braniteljskih udruga Kaštela, ali i da su pripadnici Klape potekli upravo iz Kaštela te kako će i dalje sudjelovati u javnom i kulturnom životu grada.

 

Klapa sv. Juraj

 

Foto:  MORH/T.Brandt

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 226 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja