Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
Natjecanje je provedeno na trasi dužine 21 kilometar, sudjelovalo 15 timova

Natjecanje za najbolji borbeni tim Gombr-e

 

GOMBR

 

Novosti iz Domovine

 

 

Na vojnom poligonu Gašinci provedeno je, od 7. do 9. ožujka 2018., natjecanje za najbolji borbeni tim Gardijske oklopno mehanizirane brigade (Gombr).

 

Na natjecanju je sudjelovalo 15 timova, a svaki tim brojio je po četiri člana. Svaki natjecatelj uz osobno naoružanje tijekom natjecanja nosio je i opremu - borbeni ranac težine 20 kilograma te zaštitnu kacigu i masku.

...

Prvoplasirani i najbolji borbeni tim Gombr-e za 2018. dolazi iz Vojno obavještajne satnije (izvidnički vod), drugoplasirani tim je iz 1. mehanizirane bojne „Sokolovi“ (1. desetina, 1. mehanizirani vod, 1. mehanizirana satnija), a trećeplasirani tim dolazi iz 2. mb „Pume“ (3. desetina, 1. mehanizirani vod, 1. mehanizirana satnija).

 

GOMBRSvim sudionicima čestitao je zapovjednik Gardijske oklopno mehanizirane brigade brigadni general Denis Tretinjak i prvi dočasnik Gombr časnički namjesnik Dražen Horvat koji su iskazali zadovoljstvo pripremom i provedbom natjecanja kao i ostvarenim rezultatima borbenih timova Gombr-e na vrlo zahtjevnoj stazi i pod teškim vremenskim uvjetima.

Natjecanje je provedeno na trasi dužine 21 kilometar, kroz devet radnih točaka, i to sklapanje oružja, bojevo gađanje „Tim u napadu“, prepoznavanje i savladavanje označenog kontaminiranog područja, orijentacija, savladavanje opasnog područja, bacanje ručne bombe, savladavanje minskog polja, prenošenje ozlijeđenog i MEDEVAC (medical evacuation), te rasklapanje naoružanja. Na svakoj radnoj točci suci i nadzorni motritelji Gombr-e bilježili su rezultate i pazili na regularnost i poštivanje propozicija natjecanja.

 

Natjecanje je provedeno u organizaciji dočasničkog lanca potpore Gardijske oklopno mehanizirane brigade, a povodom 11. obljetnice ustrojavanja brigade koja se obilježava 20. ožujka.

 

GOMBR

Foto:  OSRH/ I. Oršolić

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 209 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2018. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja