Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
Vrhunac vodenog vala očekuje se za 24 sata

Rastu vodostaji, najkritičnije na području Karlovca i Hrvatske Kostajnice

 

Vodostaj

 

Novosti iz Domovine

 

 

Rastu vodostaji rijeka. Zbog poplava, mnogi koji žive uz rijeke noćas nisu spavali. Branili su svoje kuće od prodora vode. Najkritičnije je na području Karlovca i Hrvatske Kostajnice. 

 

Zbog izlijevanja Une - na području Hrvatske Kostajnice proglašene su izvanredne mjere obrane od poplave. Jutros u 6 sati vodostaj je bio 453 centimetra. Poplavljena je cesta u Kuljanima, gdje je više desetaka stanovnika odsječeno. Voda je već prodrla u nekoliko kuća.

...

karlovačkim naseljima Logorište i Mala Švarča izlile su se Mrežnica i Korana. Djelatnici Hrvatskih voda i stotinjak pripadnika HV-a cijeli su dan postavljali box-barijere i zečje nasipe kako bi obranili kuće. Sinoć je to područje obišao i premijer Andrej Plenković. Poručio je da je dokumentacija za strateški projekt sustava stalne obrane od poplava spremna i da je u stalnom kontaktu s gradonačelnikom i županom. 

Vodostaj Kupe na sisačkom području također je u porastu. Vrhunac vodenog vala očekuje se za 24 sata. U vikend - naselju Žažina stanje je za sada pod kontrolom. Voda je ušla u dvorišta, ali ne prijeti kućama. Slična situacija je i u Starom Brodu. 

Ekipe Crvenog križa na svim su područjima kojima prijeti poplava u stanju pripravnosti i organizirane su u dnevna i noćna dežurstva. Čelnik Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić u Temi dana pozvao je građane da prate vremensku prognozu i obrate se službi 112 ako se osjećaju ugroženima. Krizni stožeri, poručio je, vode brigu o svakoj kući.

Foto:  1. Izvor

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 262 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2018. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja