Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
Bila mi je čast i ponos obratiti vam se, govorio sam iz srca i duše jer mislim da čovjek treba biti jednostavan

Izbornik Dalić održao predavanje u MORH-u

 

Dalić

 

Novosti iz Domovine

 

 

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je u utorak, 13. ožujka 2018. godine motivacijsko predavanje pod nazivom „Put do uspjeha“ visokim dužnosnicima Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga RH te zapovjednicima postrojbi u OSRH.

 

"Biti izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, to je bio moj san", rekao je na početku predavanja, a kao ključne odrednice svog uspjeha Dalić je naveo osobnu ambiciju, kao i odluke koje je donosio u pravom trenutku i uz dobru procjenu. 

...

Osvrnuvši se na svoju karijeru tijekom koje je prošao težak put, uz brojne uspone i poneki pad, zaključio je kako su za njegov uspjeh presudne bile odluke koje je donosio i cijeli dotadašnji rad odnosno životno iskustvo te upornost do ostvarenja konačnog cilja.

"Bio sam spreman prihvatiti izazov i rizik, ali i golemu odgovornost, i taj sam poziv prihvatio odlučno, bez razmišljanja i kalkulacije", istaknuo je Dalić, dodavši: "To je neusporedivo s vašim odlukama koje ste donosili u Domovinskom ratu, kada je vaš ulog bio i vaš život, a moj ulog u ovoj odluci bio je moj status."

 

Pojašnjavajući zašto je tri mjeseca vodio reprezentaciju bez ugovora, kazao je kako mu je cilj bio izboriti sudjelovanje na Svjetskom nogometnom prvenstvu te da je ujedno htio poslati poruku kako bi Hrvatska trebala biti ispred osobnog interesa.

Istaknuo je i važnost potpore naroda, kao i spremnost na timski rad, zaključivši kako odluke na kraju donosi sam, uvažavajući savjete, ali ne dopuštajući nikakve utjecaje: "Slijedit ću svoj put i dalje, kao i svoju ideju, nisam spreman prihvatiti bilo kakvo nametanje, neovisan sam i nisam nikome dužan".

U ime potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića kao i svih nazočnih izborniku Daliću zahvalio je državni tajnik Zdravko Jakop, a u ime načelnika Glavnog stožera OSRH generala zbora Mirka Šundova njegov zamjenik general-pukovnik Drago Matanović zaželio je uspjeh hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na čelu s izbornikom Dalićem na predstojećem Svjetskom nogometnom prvenstvu.

 

Potom su uslijedila pitanja i komentari iz kojih je bilo razvidno koliko je podudarnosti u zanimanju trenera i izbornika s vojničkim pozivom i dužnosti zapovjednika.

"Kad sudac da znak, više nema taktike, svi idu za loptom, baš kao u ratu kad pukne prvi metak pa se sve dalje razvija ovisno o situaciji na terenu", usporedio je Dalić situaciju na nogometnom terenu s onom na bojištu.

 

Na kraju je izbornik zahvalio na pozivu:

„Bila mi je čast i ponos obratiti vam se, govorio sam iz srca i duše jer mislim da čovjek treba biti jednostavan, a najgore je kad nas prebaci“, zaključio je Dalić svoje obraćanje visokim dužnosnicima MORH-a i OSRH-a.

 

Dalić

Foto:  1. MORH/J.Kopi

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 255 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2018. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja