Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
Još jedna profesionalno odrađena misija kojom se gradi slika o pobjedničkoj Hrvatskoj vojsci

Povratak 7. HRVCON-a iz misije "Resolute Support" u Afganistanu

 

HRVCON

 

Novosti iz Domovine

 

 

Pripadnici sedmog hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO misiji potpore miru "Resolute Support" u Afganistanu, stigli su u subotu, 17. ožujka 2018. godine, u večernjim satima u vojarnu "Pukovnik Marko Živković" na Plesu.

 

S njima su se iz Afganistana vratili i pripadnici Vojske Crne Gore, Armije Makedonije, Oružanih snaga Albanije i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

...

Pripadnike sedmog HRVCON-a na Plesu su dočekali izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH pomoćnik ministra obrane Zoran Piličić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov.

Svečanom dočeku prisustvovali su i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske brigadni general Siniša Jurković, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzracčne obrane brigadni general Mato Mikić, zapovjednik Zapovjedno operativnog sredista brigadni general Krešo Tuškan, zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade HKoV-a brigadni general Tihomir Kundid te predstavnici MORH-a i OS RH te članovi njihovih obitelji.

 

HRVCON

 

Izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH i pomoćnik ministra obrane Zoran Piličić čestitao je pripadnicima sedmog hrvatskog kontingenta na profesionalno odrađenoj misiji, kojom, rekao je, ne predstavljaju samo Ministarstvo obrane i Oružane snage, već i svoju domovinu.

"Svake godine iznova svjedočimo zahtjevnim i odgovornim zadaćama koje obavljate profesionalno i odgovorno. Pokazali ste još jednom onu prepoznatljivu hrvatsku crtu, humanost i razumijevanje za ljude i njihove običaje, pokazali ste čovječnost“, rekao je Piličić poručivši kako je ponosan na spoj iskustva i mladosti kojim se možemo dičiti. "Ono što od vas očekujemo da iskustva koja ste stekli, prenesete na svoje kolege koje će, uvjeren sam, nastaviti graditi sliku o pobjedničkoj Hrvatskoj vojsci", zaključio je Piličić.

 

Obraćajući se pripadnicima kontingenta, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov izrazio je ponos i zahvalio svim pripadnicima 7. HRVCON-a na sudjelovanju u misiji u Afganistanu istaknuvši:

"Cijenimo vaš trud i dosljedno izvršenje postavljenih zadaća. I vi ste, kao i naši prethodni kontingenti, svoje zadaće izvršavali časno, profesionalno i vojnički. Vjerujem da će vam ovo iskustvo biti korisno u obnašanju dužnosti koje stoje pred vama“.

Također je naglasio i doprinos svih pripadnika kontingenta iz prijateljskih i partnerskih zemalja.

 

Zapovjednik 7. HRVCON-a NATO misije potpore miru "Resolute Support", brigadir Željko Ljubas, također je zahvalio svim pripadnicama i pripadnicima kontingenta na odlično i profesionalno odrađenoj zadaći te je iskazao zadovoljstvo što su se svi sretno vratili u domovinu.

 

Iz misije "Resolute Support" u Republiku Hrvatsku vratilo se 95 pripadnika Oružanih snaga RH, od kojih je šest žena, 28 pripadnika Oružanih snaga partnerskih zemalja i to 18 pripadnika Vojske Crne Gore, šest pripadnika Armije Makedonije, po dva pripadnika Oružanih snaga Albanije i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine te dva službena vojnopolicijska psa.

Foto:  1. MORH/M.Čobanović

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 347 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com