Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
"Bez visoke razine tjelesne spremnosti iluzorno je govoriti o borbenoj spremnosti pojedinca"

Održano 19. prvenstvo Oružanih snaga RH u krosu

 

Kros OSRH

 

Novosti iz Domovine

 

 

Ukupno 110 pripadnika Hrvatske vojske iz 18 postrojbi sudjelovalo je na 19. prvenstvu Oružanih snaga RH u krosu koje se u srijedu, 28. ožujka 2018. održalo u Sinju.

 

U ženskoj konkurenciji natjecale su se 32 pripadnice Hrvatske vojske, a u muškoj 78 pripadnika. Žene su se natjecale u kategorijama seniorke i veteranke, a muškarci u kategorijama mlađi seniori, stariji seniori i veterani.

...

Najuspješnijim natjecateljima priznanja je uručio izaslanik načelnika Glavnog stožera OS RH generala zbora Mirka Šundova, brigadni general Tihomir Kundid. Čestitao je svim natjecateljima i organizatorima te istaknuo:"Bez visoke razine tjelesne spremnosti iluzorno je govoriti o borbenoj spremnosti pojedinca. Kultura bavljenja sportom mora biti u središtu interesa nas koji se bavimo vojnom profesijom. Vi ste prepoznali taj potencijal bavljenja sportom i njegovu dobrobit. Očekujem da svojim primjerom budete promicatelji sporta u svojim postrojbama".

Ovogodišnje natjecanje u krosu samo je jedno u nizu natjecanja koje će se u OS RH održati u godini koju je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević proglasio "Godinom spremnosti i aktivnosti hrvatskog vojnika".
Svečanost zatvaranja 19. prvenstva u krosu održala se u vojarni "126. brigade HV-a" koja je u Sinju ponovno otvorena u srpnju prošle godine.

U ženskoj konkurenciji, na stazi dugačkoj oko pet kilometara prva u cilj utrčala je seniorka, poručnica Danijela Vrhovski pripadnica Zapovjedništva za potporu, dok je u muškoj konkurenciji na stazi duljine 10 kilometara pobjednik stariji senior, skupnik Nikola Špoljar pripadnika Gardijske mehanizirane brigade. Kod žena drugo mjesto u kategoriji seniorki osvojila je vojnikinja Mara Pejić iz Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, dok je treće mjesto pripalo natporučnici Ines Klepić iz GOMBR-a.

U kategoriji veteranki narednica Elis Krnjus pripadnica Hrvatske ratne mornarice osvojila je prvo mjesto, dok je drugo mjesto pripalo satnici Kristini Milardović iz Glavnog stožera OS RH. Treća je bila satnica Manuela Bradić iz Zapovjedništva za potporu.

Među mlađim seniorima prvo mjesto osvojio je vojnik Antonio Đurčević iz GOMBR-a, drugo skupnik Stjepan Novoselec iz GOMBR-a, a treći je bio vojnik Hrvoje Hodak iz GOMBR-a.

Kod starijih seniora nakon Špoljara na cilj je drugi stigao skupnik Ivan Gale iz Hrvatske ratne mornarice, a treći Petar Ravlić iz GMBR-a.

U konkurenciji veterana prvi je bio natporučnik Ivan Gerenčir iz GOMBR-a, drugo mjesto osvojio je stožerni narednik Mladen Tisaj iz Pukovnije Vojne policije, dok je treći na cilj stigao nadnarednik Martin Dubovečak iz ZzP. Nakon pobjednika Špoljara, drugi u apsolutnoj kategoriji bio je vojnik Đurčević, a treće mjesto osvojio je skupnik Novoselec.

 

Ekipno prvo mjesto kod muškaraca pripalo je ekipi GOMBR-a, drugo Ekipi 1 GMBR, a treće Ekipi 2 GMBR. U ekipnom poretku kod žena prvo mjesto osvojila je ekipa GOMBR-a, druga je bila Ekipa 1 GMBR-a, a treća Ekipa 2 GMBRa.

 

Kros - OSRH

 

 
 

Foto:  M.Čobanović/MORH

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 243 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja