Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
Aščić: Svoj mandat stavljam gradonačelniku na raspolaganje

Slavonski Brod: direktor Vodovoda d.o.o. podnosi prijavu za netočno informiranje i klevetu

 

Slavonski Brod

 

Novosti iz Domovine

 

 

Direktor Vodovoda d.o.o. Stjepan Aščić kazao je na konferenciji za novinare da je ta tvrtka postupila odgovorno i da je, čim je dobila podatke od HZJZ-a, obavijestila javnost da voda nije ispravna za piće. 

 

Osnovan je potom Stožer. Stanovništvo smo dovoljno opskrbili pitkom vodom, osim onaj prvi dan kada je bilo malo kaotično. Moram napomenuti da analiza sirove vode u Slavonskom Brodu nikada se na vodocrpilištu Jelas nije pojavila količina ugljikovodika niti blizu ovim koncentracijama koje su se na prvim uzorcima pojavile. O tome mogu više govoriti stručnjaci. No ono što je bitno istaknuti je da tvornica vode nije uopće projektirana da bi skidala takve količine. Mogla bi tek neke sitne mikrograme skinuti preradom. 

...

Podnijet ću kaznene prijave za netočno informiranje i klevetu. Sazvat ću izvanrednu sjednicu Nadzornog odbora, a gradonačelniku stavljam mandat na raspolaganje u ovoj kriznoj situaciji, a pod ovakvim optužbama naročito, kazao je Aščić

 

Potom je Zdravko Pavlić iz laboratorija Vodovoda Slavonski Brod, glavni tehnolog, komentirao je izjavu da je krivnja vodovoda da su ugljikovodici prošli u vodoopskrbnu mrežu i da aktivni ugljen to nije uspio spriječiti. Kazao je da ta izjava nije točna. Gospodin Slaven Dobrović, koji je radio na realizaciji same izrade projekta, kaže da filteri s aktivnim ugljenom nisu namijenjeni uklanjanju ugljikovodika s obzirom da se ugljkovodici ne nalaze prirodno u podzemnoj vodi na crpilištu Jelas. Unazad 5-6 godina, kako se prati monitoring sirove vode, u svim uzorcima nisu primijećene više koncentracije od 2 mikrograma po litri ugljikovodika. Jedina je stvar koja bi se mogla napraviti, kako je kazao Dobrović, znači da bi se ugljikovodici mogli ukloniti jedino ugljenom u prahu. Tako bi se možda moglo ukloniti dio toga, ali i to nije službeno dokazano. Nisu provedeni pilot projekti da bi to dokazali, rekao je Pavlić. 

Potom se građanima obratio gradonačelnik Mirko Duspara. Jučer smo imali priliku vidjeti izvrtanje teza. Još nemamo nalaze analiza, dodao je. 

 

 
 

Foto:  Izvor

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 190 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Svijet u 2050. obilježit će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja