Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
"Pod tim je simbolom izvršena agresija na Hrvatsku"

Ministarstvo hrvatskih branitelja: Najoštrije osuđujemo ovaj vandalski čin

 

Spomenik

 

Novosti iz Domovine

 

 

Ministarstvo hrvatskih branitelja najoštrije osuđuje vandalski čin nad spomen-obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima u zagrebačkoj Dubravi ispisivanjem simbola, crvene zvijezde, pod kojim je tijekom Domovinskog rata izvršena agresija na Republiku Hrvatsku i pod kojim su, ističe, počinjeni najteži zločini.

 

Sve aktivnosti Ministarstva usmjerene su ka zaštiti dostojanstva hrvatskih branitelja, osobito onih koji su svoje živote utkali u temelje hrvatske državnosti i u čiji se spomen i čast podižu spomen-obilježja, priopćilo je to ministarstvo.

...

Dignitet i žrtva poginulih hrvatskih branitelja, koji su najzaslužniji za obranu domovine i stvaranje samostalne i nezavisne Republike Hrvatske u kojoj danas živimo, ne smiju biti ni na koji način oskvrnuti, poručuje se u priopćenju. Svaka vrsta devastacije spomenika podignutih njima u čast, a osobito ispisivanjem simbola pod kojim je tijekom Domovinskog rata izvršena agresija na Republiku Hrvatsku, pod kojim su počinjeni najteži zločini i pod kojim su hrvatski branitelji izgubili svoje živote, vandalizam koji zaslužuje oštru osudu svih stanovnika Republike Hrvatske, ističe Ministarstvo hrvatskih branitelja.

'Očekujemo od hrvatske policije i pravosuđa da u što skorijem roku poduzmu sve raspoložive mjere za pronalazak i kažnjavanje počinitelja te apeliramo na sve hrvatske građane da se s posebnim pijetetom odnose prema svim spomenicima podignutima poginulim hrvatskim braniteljima', stoji u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici Ministarstva. 

U zagrebačkoj Dubravi u srijedu ujutro je na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima osvanuo grafit u obliku crvene zvijezde. Spomenik je podignut u čast žrtve 74 poginula hrvatska branitelja s područja Dubrave.

 

 
 

Foto: HVIDR-a Dubrava

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 317 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com