Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
Voda će vjerojatno u ponedjeljak biti proglašena primjerenom za piće

Kujundžić: Zdravlje stanovnika Slavonskog Broda nije ugroženo zbog vode

 

Kujundžić

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u subotu kako zdravlje stanovnika Slavonskog Broda nije ugroženo zbog vode, te kako će vjerojatno u ponedjeljak proglasiti da je voda primjerena za piće.

 

Prema ranijem izvješću Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), objavljenim u srijedu, 4. travnja, razina ugljikovodika u vodi na slavonsko-brodskom području je ispod maksimalno dopuštenih vrijednosti. "Ako govorimo po osnovi vode zdravlje građana nije ugroženo. Voda je ispravna i ako netko i pije sada vodu, neće mu se ništa dogoditi", rekao je ministar Kujundžić prilikom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja na Cvjetnom trgu Zagrebu.

...

Istaknuo je da se analize vode u Slavonskom Brodu rade svakodnevno, da su i jučerašnji rezultati svi bili uredni, a novi nalazi očekuju se danas. "Onda ćemo razmotriti i vjerojatno u ponedjeljak proglasiti da je voda primjerena za piće odnosno konzumiranje", kazao je Kujundžić.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak rekao je da je voda u Hrvatskoj generalno jako dobra i kvalitetna, ali da se ponekad dogodi neki incident, poput onoga u Slavonskom Brodu. "Ono što je bitno da je to bio jedan jednokratni, kratki incident i nakon prvog dana kada su pronađeni ugljikovodici u vodi, svi pokazatelji nakon toga su da je voda zdravstveno ispravna", istaknuo je Capak. 

Izrazio je nadu kako će za nekoliko dana biti proglašeno da je voda u Slavonskom Brodu apsolutno sigurna i zdravstveno sigurna za piće. Prema ranijem izvješću Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), objavljenim u srijedu, 4. travnja, razina ugljikovodika u vodi na slavonsko-brodskom području bila je ispod maksimalno dopuštenih vrijednosti.

Također, završen je i prespoj cjevovoda vodovodnog sustava Slavonskog Broda s vodocrpilištem u Sikirevcima, slijedi dezinfekcija i tlačne probe, potvrdio je jučer generalni direktor "Hrvatskih voda" Zoran Đuroković

Na sjednici Stožera civilne zaštite Slavonskog Broda definirana su sva potrebna pitanja oko opskrbe svih brođanskih škola pitkom vodom, kako bi bile spremne za početak nastave u ponedjeljak. Stožer civilne zaštite i službeno je zatražio od nadležnog ministarstva dostavu programa sanacije ekološkog incidenta.                                  

 

 
 

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 257 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja