Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
Ususret blagdanu sv. Jurja, zaštitnika povijesnog grada Trsata

POČINJE MANIFESTACIJA DANI TRSATA

 

Dani Trsata

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Počinju Dani Trsata - tradicionalna manifestacija koja se svake godine održava u susret blagdanu sv. Jurja, zaštitnika povijesnog grada Trsata.

 

Program otvorenja započet će defileom Frankopanske Garde i Reda vitezova sv. Vida od Dvorane Mladosti na Trsatu do Crkve Majke Božje Trsatske, gdje će se podići zastava Kluba prijatelja Grada Trsata. Povorka će se potom uputiti na Trsatsku gradinu gdje će biti održan proglas dosadašnjeg kapetana Grada Trsata koji će svoju vlast predati Trsatskom puku nakon čega će započeti dvorske igre.

...

Na rasporedu su sportski dani, koncerti, obilježavanje godišnjice oslobođenja Trsata te brojna kulturna, vjerska i društvena događanja.

Dani Trsata završavaju na blagdan sv. Jurja i traju točno tjedan dana.

U organizaciji manifestacije sudjeluju sve značajnije udruge i tijela prisutna na Trsatu - Klub prijatelja Grada Trsata kao glavni organizator te Mjesni odbor Grad Trsat, Hrvatska čitaonica Trsat, Udruga antifašističkih boraca Rijeka i Gradska glazba Trsat kao suorganizatori, uz Gradsku knjižnicu Rijeka koja se u projekt uključila 2017. godine kroz svoj projekt „Baštinski razgovori".

Od 2017. godine sastavni i centralni dio manifestacije Dani Trsata postaje srednjovjekovni spektakl "Povratak Frankopana", cjelodnevni međunarodni događaj koji okuplja brojne udruge i pojedince koji brinu o očuvanju kulturne i povijesne tradicije naših prostora.

I ove godine, centralni dio programa manifestacije čini povijesni spektakl „Povratak Frankopana“, cjelodnevni događaj interaktivnog sadržaja, koji će se održati 21. travnja.

 

 

 

Foto: Izvor

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 284 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com