Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
Nagrada za aktivnosti i angažman u gašenjima požara i humanitarnim akcijama  koje postrojba provodi kroz traganja i spašavanja domaćeg stanovništva i gostiju

93. zrakoplovna baza dobitnik nagrade Zadarske županije

 

93. zrakoplovna baza

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

93. zrakoplovna baza Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) dobitnik je Godišnje nagrade Zadarske županije za postignuća  ostvarena u 2017. godini u području zaštite, spašavanja i humanitarnog rada.

 

Priznanje postrojbi bit će uručeno na Svečanoj sjednici skupštine Zadarske županije u petak, 20. travnja 2018. u 12 sati u dvorani za predavanje Poliklinike Opće bolnice Zadar, a u sklopu obilježavanja Dana Zadarske županije.

...

Godišnja nagrada zrakoplovnoj bazi iz Zemunika dodijeljuje se zbog iznimnog doprinosa u obrani Zadarske županije kroz aktivnosti i angažman letačkih posada u gašenjima požara iz zraka kao i humanitarnim akcijama  koje postrojba provodi kroz traganja i spašavanja domaćeg stanovništva i gostiju.


U protupožarnoj sezoni 2017., od 01. lipnja do 30. rujna, zračne su snage baze iz Zemunika bile angažirane u gašenju ukupno 307 požara od čega 77 u Zadarskoj županiji (svaki četvrti požar). Protupožarne zračne snage 93. zb tijekom cijele 2017. godine u Zadarskoj županiji bile su angažirane u gašenju ukupno 94 požara.


Posebno se ističe prvi dan djelovanja zračnih snaga 93. zb na požarištima u zaleđu Zadra i Benkovca, 21. kolovoza 2017., koji je ujedno i ocijenjen kao dan s najvećim angažmanom zračnih snaga u protupožarnoj sezoni 2017. godine. Toga je dana sveukupno izbačeno oko 1000 vodenih bombi, što je najveći broj izbačenih vodenih bombi u jednom danu u prošlogodišnjoj protupožarnoj sezoni. Također, na požarima u okolici Zadra i Benkovca zračne snage ostvarile su oko 90 sati naleta na požarištima, što je i najveći broj provedenih sati u akcijama gašenja požara u jednom danu u protupožarnoj sezoni 2017. godine.


Humanost kao jedna od prepoznatljivosti u radu i djelovanju postrojbe očituje se i kroz traganja i spašavanja domaćeg stanovništva i stranih gostiju.

Tako su u  godini 2017. letačke posade helikopterima iz sastava 93. zb sudjelovale ukupno u 11 potražnih akcija u Zadarskoj županiji, pri čemu je spašeno  pet ljudskih života (Nacionalni park Paklenica, Ivine  vodice- Sveto brdo, Šibuljine).

 

 

 

Foto:HRZ

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 206 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2018. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja