Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
Pukovnik Ražov diplomirani je inženjer aeronautike, vojni pilot, nastavnik letanja, probni i demo pilot na helikopteru BELL-206B

Pukovnik Ražov novi zapovjednik 93. zrakoplovne baze HRZ-a

 

HRZ

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Pukovnik Krešimir Ražov stupio je u petak, 1. lipnja 2018. godine na dužnost zapovjednika 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) i ujedno zapovjednika vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku.

 

Imenovanje novog zapovjednika baze u Zemuniku uslijedilo je nakon odlaska dosadašnjeg zapovjednika pukovnika Maria Pleše na izobrazbu "Air War College" u Alabami u SAD. 

...

Tom prigodom pukovnik Ražov je zahvalio ukazanom povjerenju i postavljenju na dužnost zapovjednika 93. zb HRZ-a istaknuvši: "Ukazana mi je iznimna čast i povjerenje zapovjedati postrojbom koja je kroz razvijene sposobnosti i postignuća prepoznata kao baza visokih potencijala i izvrsnosti. Uložit ću maksimalalan napor zajedno sa svim pripadnicima postrojbe kako bi dodatno učinili još jedan novi iskorak u svim područjima djelovanja zrakoplovne baze".

Novi zapovjednik baze pukovnik Krešimir Ražov rođen je 1974. godine u Zadru. Oženjen je i otac jednog djeteta, živi u Zadru. Pripadnik je Oružanih snaga RH od 1998. godine, kada je završio školovanje kao pripadnik 2. naraštaja hrvatskih vojnih pilota. Obnašao je dužnosti nastavnika letenja, prvog pilota u vodu, zapovjednika voda i zapovjednika Eskadrile helikoptera u 93. zrakoplovnoj bazi. 

Završio je Zapovjedno-stožernu školu "Blago Zadro", a za postignuća u službi više je puta pohvaljivan i nagrađivan. Pukovnik Ražov diplomirani je inženjer aeronautike, vojni pilot, nastavnik letanja, probni i demo pilot na helikopteru BELL-206B.

 

U letačkoj karijeri ostvario je oko 3000 sati naleta na avionu UTVA-75 te helikopterima BELL-206B i OH-58D Kiowa Warrior.

 

 

 

Foto: 1.HRZ / M. Karačić

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 223 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2018. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja