Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
Zatražio razrješenje iz moralnih razloga

Državni tajnik Matko Glunčić uputio molbu za razrješenje s te dužnosti

 

Glunčić

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Matko Glunčić potvrdio je da je uputio molbu za razrješenje s dužnosti državnog tajnika iz moralnih razloga jer je u posljednja dva mjeseca izgubio sve ovlasti koje ta dužnost nosi te ne može primati plaću za ono što ne radi.

 

Glunčić je u telefonskom razgovoru za Hinu objasnio kako je tijekom obnašanja dužnosti državnoga tajnika i dovršio glavne projekte pa je tako njegova zadaća u tome smislu završena.

...

Spomenuo je nekoliko projekata, među kojima je strateški projekt CALT - "Centar za napredne laserske tehnike" financiran u sklopu Operativnoga programa "Konkurentnost i kohezija 2014. do 2020." u iznosu od nešto više od 121 mil. kn. Istaknuo je i projekt Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO), vrijedan 25 mil. eura. Dodao je da će se vratiti na svoje radno mjesto na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 

Glunčić je bio i kandidat za voditelja Ekspertne radne skupine (ERS) za provedbu kurikularne reforme i na natječaju je imao najbolje rezultate, ali na tu dužnost nije izabran jer koalicijski partner HNS nije bio suglasan s njegovim imenovanjem.

 

Divjak: Zahtjev za Glunčićevim razrješenjem upućen u vladu, očekujemo skoru odluku

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak potvrdila je u srijedu Hini da je zahtjev za razrješenjem državnoga tajnika Matka Glunčića proslijeđen u Vladu. Poslali smo zahtjev za razrješenjem na Vladu te očekujemo vrlo brzo i formalnu odluku o razrješenju gospodina Glunčića, rekla je ministrica znanosti i obrazovanja Divjak u povodu Glunčićeva zahtjeva za razrješenjem. Što se tiče dužnosničke razine u Ministarstvu, moj tim i dalje bez ikakvog zastoja vodi sva četiri velika reformska procesa: kurikularnu reformu, reformu strukovnog obrazovanja, relevantno visoko obrazovanje i poticanje izvrsnosti u znanosti, dodala je ministrica.

 

 

 

Foto: 1. Patrik Macek/PIXSELL

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina/HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Vezani naslovi

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 306 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja