Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
Cilj Europske unije jest do 2020. godine osigurati da 95% djece pohađa vrtić, Hrvatska je na 75%

Ured UNICEF-a u Hrvatskoj domaćin konferencije "Vrtić za svako dijete"

 

UNICEF

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Ured UNICEF-a u Hrvatskoj u hotelu Panorama domaćin je nacionalne konferencije koja za temu ima 'Vrtić za svako dijete'. Uz UNICEF na konferenciji su još sudjerlovali predstavnici ministarstva znanosti i obrazovanja te poljoprivrede.

 

U posljednjih godinu dana Republika Hrvatska pokrenula je velika ulaganja u izgradnju i obnovu vrtića jer u čak 146 općina djevojčice i dječaci nemaju priliku ići u vrtić. Iz tog razloga u obnovu vrtića uključilo se i Ministarstvo poljoprivrede kao upravljačko tijelo programa rularnog razvoja financira izgradnju dječjih vrtića kroz svoje mjere te potiče stvaranje uvjeta života u rularnim područjima jednakim onima u gradu.

...

Sve to čini se kroz natječaje. Pomoćnik ministra poljoprivrede Krešimir Ivančić kaže kako su upravo odradili jedan natječaj a uskoro izlaze još dva. Do sada smo izgradili 57 objekata za djecu predškolske dobi. Osigurali smo 500 miljuna za opremanje vrtića te 450 milijuna kuna za objekte koji se dijelom koriste i za predškolski odgoj.

Tamo gdje i postoje vrtići, čulo se na konferenciji, ona nisu dostupna svakom djetetu. Hoće li dijete u vrtić često ovisi o tome jesu li roditelji zaposleni, u kojem kraju Hrvatske odrasta . Odnosno jesu li u gradu ili općini u kojoj žive bogati ili siromašni. Zašto djeca moraju u vrtić objasnila je predstojnica Ureda UNICEFa u Hrvatskoj Valentina OtmačićTakva djeca lakše se socijaliziraju , zdravija su i bolje se snalaze u budućem svakodnevnom životu.

 

Cilj Europske unije jest do 2020. godine osigurati da 95% djece pohađa vrtić. Hrvatska je na 75% i pitanje je koliko će još trebati vremena da se i u Lijepoj našoj djeca od četvrte godine igraju uz stručne odgajateljice zajedno.

 

 

 

Foto: 1. Davor Javorović/PIXSELL

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 292 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja