Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
Brojne aktivnosti Vlade i MVEP-a povodom obilježavanja obljetnice

Obilježavanje 5. godišnjice članstva RH u Europskoj uniji

 

Obljetnica

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Hrvatska je 1. srpnja 2013. godine postala 28. članica Europske unije. Pridruživanjem europskoj obitelji Hrvatska je ostvarila jedan od najvažnijih vanjskopolitičkih ciljeva.

 

Petu godišnjicu članstva u Europskoj uniji, Vlada i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova obilježava brojnim aktivnostima.

...

U subotu, 30. lipnja u 21 sat, održat će se svečani koncert u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Zborom i orkestrom HNK ravna maestro Nikša Bareza, a program je sastavljen od djela poznatih hrvatskih i europskih skladatelja klasične glazbe i dramskih djela. Koncert organiziraju Vlada, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstvo kulture i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz prijenos na 1. programu HRTa.

* Zbog današnjih vremenskih uvjeta i najave mogućih nepovoljnih uvjeta u subotu 30. lipnja, koncert će se održati unutar HNK umjesto na otvorenom ispred zgrade HNK.

 

Plakat Svečanog koncerta preuzmite OVDJE.

 

U prigodi pete obljetnice članstva Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u suradnji s Vladom i nadležnim ministarstvima objavilo je publikaciju „Pet godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji“. Publikacija predstavlja postignuća Hrvatske kao članice Europske unije na različitim područjima – u donošenju odluka na europskoj razini, gospodarstvu i financijama, značaju europskih fondova, potpori razvoju poljoprivrede i ribarstva, obrazovanju i osposobljavanju te prilikama za mlade, kulturi, obrani. Publikacija predstavlja i buduće djelovanje Hrvatske u okviru EU-a i njezinim ciljevima u sljedećem razdoblju – prvom predsjedanju Vijećem Europske unije 2020.godine te ulasku u schengenski prostor i europodručje. Publikacija je, osim u tiskanom izdanju, dostupna i u elektroničkom obliku na internetskim stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova što će čitateljima omogućiti lakše nalaženje dodatnih informacija.

 

Obljetnica

 

Publikaciju "5 godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji" preuzmite OVDJE.

 

Od 1. do 15. srpnja 2018., Kulturni klub organizira jubilarnu 5. Reviju europskog filma na tri lokacije. Prvi tjedan projekcije se odvijaju u Kinu Metropolis MSU i Art-kinu Grič s početkom u 21 sat, a 9. srpnja sele se na Ljetnu pozornicu Tuškanac s početkom u 21.30. Bit će prikazano 13 najpopularnijih europskih filmova iz repertoara Kina Metropolis MSU i Art-kina Grič u protekloj sezoni te pretpremijerno jedanhrvatski film.
Filmovi dolaze iz Francuske, Španjolske, Italije, Velike Britanije, Irske i Finske, a žanrovski su to humorne, ljubavne i biografske drame te komedije i romantične komedije. 
Popratni program Revije čini izložba fotografija Vite Hordova "Veni, vidi Croatia" koja se otvara 1. srpnja u Klubu Kino Grič i bit će otvorena do kraja Revije. Od 24. do 30. srpnja u Kinu Metropolis MSU slijedi Pula u Zagrebu – izbor filmova s 65. Pulskog filmskog festivala. Uz potporu MVEP-a, Grada Zagreba i HAVC-a ulaz na sve projekcije i izložbu je slobodan.

Plakat Revije europskog filma preuzmite OVDJE.

 

 

 

Foto: 1. Vlada RH


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 196 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Nove objave

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja