Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
"Ovakvi događaji posebno su važni kako bi se prisjetili svih naših poginulih i umrlih branitelja"

Obilježena 25. godišnjica dolaska Tigrova na ogulinsko bojište

 

Tigrovi

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Povodom obilježavanja 25. godina dolaska 1. gardijske brigade Tigrovi na ogulinsko bojište, na prigodnoj svečanosti održanoj 30. lipnja 2018. u Ogulinu nazočio je izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, njegov posebni savjetnik Božo Kožul, koji je bio pripadnik i jedan od zapovjednika Tigrova.

 

Tim povodom služena je misa u crkvi sv. Križa, a potom je uslijedio mimohod hrvatskih branitelja, pripadnika ratnih Tigrova, nakon čega su položeni vijenci kod spomenika poginulim braniteljima.

...

U prigodnom dijelu programa održana je vojno-akrobatska vježba Počasno-zaštitne bojne i prikazan taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme Hrvatske vojske, a u Gradskoj knjižnici održana je i panel rasprava na temu 25. godišnjice dolaska 1. gardijske brigade Tigrovi na ogulinsko bojište.

Posebni savjetnik i izaslank ministra Božo Kožul u prigodnom obraćanju pozdravio je okupljene i zahvalio organizatorima svečanosti, Udruzi ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi i Gradu Ogulinu, što na ovaj način čuvaju i šire istinu o pobjedničkom Domovinskom ratu, poručivši: "Ovakvi događaji posebno su važni kako bi se prisjetili svih naših poginulih i umrlih branitelja. Njihova žrtva obvezuje nas da čuvamo uspomenu na njih i da gradimo još bolju Hrvatsku kakvu su oni sanjali." 

Istaknuvši kako je Domovinski rat temelj moderne hrvatske države, a hrvatski branitelji njezin kamen temeljac, osvrnuo se i na doprinose sadašnjeg čelništva MORH-a očuvanju tih vrijednosti.

"Poznato vam je kako smo tijekom dosadašnjeg mandata, Hrvatsku vojsku proželi simbolima i vrijednostima Domovinskog rata kako bi na sadašnje i buduće generacije hrvatskih vojnika prenosili pobjednički duh hrvatskih branitelja. S tim aktivnostima nastavljamo i dalje, vojarnu Croatia u Zagrebu preimenovali smo u vojarnu 1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia.

Sve one koji budu radili i dolazili u vojarnu to će ih ime podsjećati na slavnu i časnu povijest naše postrojbe", rekao je Kožul te ujedno najavio svečanost preimenovanja, koja će se održati uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

 

 

 

Foto: 1. Izvor


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 257 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com