Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 

 

"Ponosan sam na te ljude, na svakog policajca, branitelja, bili su odabrani da iznesu teret stvaranja hrvatske države"

Beli Manastir: obilježena 27. obljetnica stradavanja hrvatskih policajaca

 

Beli Manastir

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Kao i prethodnih godina, u ponedjeljak, 13. kolovoza, obilježena je godišnjica tragičnog stradanja pripadnika Policijske postaje Beli Manastir. Tom smo se prilikom prisjetili prvih ratnih žrtava PP Beli Manastir, ubojstva policijskih službenika Marjana Kuzmana i Zorana Sinanovića.

 

Svetom misom za sve poginule i umrle hrvatske branitelje u Crkvi sv. Martina u Belom Manastiru započelo je obilježavanje obljetnice.

...

Kod spomen obilježja tragično poginulim hrvatskim policajcima ispred Policijske postaje Beli Manastir položili su vijence te zapalili svijeće obitelji poginulih hrvatskih redarstvenika, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske general pukovnik Slavko Barić, izaslanik ministra hrvatskih branitelja Antun Blažević, izaslanik ministra unutarnjih poslova zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić, izaslanik Zapovjedništva za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan“, zamjenik župana Osječko – baranjske županije Goran Ivanović, gradonačelnik Grada Belog Manastira Tomislav Rob, pod čijim pokroviteljstvom je obilježavanje i organizirana, načelnici općina s područja Baranje, udruge proizašle iz Domovinskog rata kao i predstavnik sindikata.

Beli Manastir

 

Nakon intoniranja hrvatske himne, minutom šutnje odana je počast svim poginulim pripadnicima PP Beli Manastir, kao i svim hrvatskim braniteljima.

Petorici pripadnika ratne postrojbe PP Beli Manastir ratni zapovjednik Anto Prgomet uručio je povelje.

„Okupili smo se danas ovdje u Belom Manastiru kako bismo odali počast i zahvalnost hrvatskim policajcima koji su prije 27 godina za obranu naše Domovine položili najviše što su mogli - vlastite živote!” započeo je svoj govor zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić, izaslanik ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i dodao: „Njihova mladost, domoljublje, poštenje i čast opominju nas kako ih nikada ne smijemo zaboraviti! Usprkos sustavnim napadima, oružano i brojčano nadmoćnijem neprijatelju te žrtvama ubijenih i ranjenih policajaca, Policijska postaja Beli Manastir i pripadnici MUP-a uspješno su sudjelovali u obrani Grada Osijeka te netom proglašene samostalnosti i suverenosti Hrvatske Domovine.”

U nastavku govora zamjenik glavnog ravnatelja Ćelić dodao je: „Ponosan sam na te ljude, na svakog policajca, branitelja. Bili su odabrani da iznesu teret stvaranja hrvatske države, isto tako kao što su policijski službenici sada odabrani da nose teret sigurnosti svakog hrvatskog građana. Ponosan sam i danas na svakoga od njih koji se odazvao ovom plemenitom životnom pozivu. Dobro znamo koliku osobnu žrtvu i rad zahtijeva policijski posao. No, to ne smije biti teret s kojim se policajci ne mogu nositi.”.

„Nikada ne smijemo zaboraviti zalog i nemjerljive žrtve hrvatskih policajaca i branitelja koji su svoje živote utkali u slobodu Hrvatske Domovine i njihovih obitelji te stoga sve kolegice i kolege - kada obavljate svoj odgovoran i težak posao - uvijek u srcu i mislima nosite uspomenu na njihovo herojstvo.” riječi su kojima je zamjenik glavnog ravnatelja Josip Ćelić završio svoje obraćanje prisutnima.

Prisutnima su se obratili i izaslanik ministra hrvatskih branitelja Antun Blažević te izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske, general pukovnik Slavko Barić, koji su se zahvalili svim žrtvama Domovinskog rata kao i svim hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u stvaranju moderne i neovisne Republike Hrvatske.

U sklopu obilježavanja obljetnice tijekom prijepodnevnih sati odigrana je i memorijalna nogometna utakmica, a prigodno su položeni vijenci i zapaljene svijeće i na grobovima ubijenih policajaca Marjana Kuzmana i Zorana Sinanovića.

 

Beli Manastir

 
 

Foto: 1. Izvor


Autor: Lorena Tulić

Izvor: mup.hr

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 345 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com