Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
HRVATSKA

Dubrovačke ljetne igre i ove su godine okupile gotovo 2000 umjetnika iz cijelog svijeta

Završavaju 69. Dubrovačke ljetne igre
 
Dubrovačke ljetne igre
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Završavaju 69. Dubrovačke ljetne igre. Uoči svečanog zatvaranja, dodijeljene su nagrade Orlando za najbolja umjetnička ostvarenja u ovogodišnjem BOX programu. 

Dubrovačke ljetne igre i ove su godine okupile gotovo 2.000 umjetnika iz cijelog svijeta. Oni su od 10. srpnja do 25. kolovoza na 30 scenskih i ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika, pred približno 60.000 domaćih i inozemnih posjetitelja izveli 86 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih, filmskih, likovnih i drugih programa. 

...

Tim je povodom na zadnji dan ovogodišnjih Igara održana konferencija za medije u atriju palače Sponza, na kojoj su pohvalno o programu 69. Dubrovačkih ljetnih igara govorili ministrica kulture RH Nina Obuljen Koržinek, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i zamjenica dubrovačko-neretvanskog župana Žaklina Marević, glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić koji se osvrnuo na suradnju ove dvije institucije. O programskim i poslovnim pokazateljima festivalske sezone govorile su ravnateljica Ivana Medo Bogdanović i intendantica Dora Ruždjak Podolski. 

Obuljen Koržinek je istaknula kako je novo vodstvo Dubrovačkih ljetnih igara vratilo festival na razinu profesionalnosti koja se očekuje od najvećeg nacionalnog festivala, te dodala kako će Ministarstvo kulture podržavati smjer festivala prema najboljima u Europi. 


Ruždjak Podolski je naglasila kako je u svojoj prvoj intendantskoj sezoni doživjela otvoreni dijalog i dobru komunikaciju sa svim bitnim čimbenicima, što je omogućilo ostvarenje rezultata. 

Franković je istaknuo kako su, za razliku od prijašnjih godina, ove godine prostorni problemi izvedbi bili najmanji. Bačić je podsjetio kako HRT snažno podupire događanja na festivalu, a iduće godine će se maksimalno uključiti u medijsko praćenje velike obljetnice. 

Festival će biti zatvoren u subotu navečer koncertom Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem Daniela Detonija uz američkog orguljaša Camerona Carpentera te potom uz kratku ceremoniju spuštanja festivalske zastave. 

Prestižnu nagradu Orlando Hrvatske radiotelevizije za najbolja glazbena i dramska umjetnička ostvarenja Dubrovačkih ljetnih igara. Dobitnici su ruski pijanist Daniil Trifonov te glumica Nataša Kopeč za ulogu Olive u predstavi "Pod balkonima" Ranka Marinkovića. Kopeč je rekla da joj nagrada puno znači, a osobito naći se među svim lau-reatima te nagrade.

 
 

Foto: 1. Grgo Jelavic/PIXSELL


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 307 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com