Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
HRVATSKA

"Ovo natjecanje izvrsna je osnova za razvoj buduće suradnje partnerskih i savezničkih zemalja"

Završeno međunarodno natjecanje logističkih desetina - pobjeda ZzP OSRH
 
Logistika
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Na vojnom vježbalištu Gakovo u četvrtak, 6. rujna 2018. završeno je Međunarodno natjecanje logističkih desetina oružanih snaga šest zemalja, a pobijedila je desetina iz sastavnica Zapovjedništva za potporu Oružanih snaga Republike Hrvatske (ZzP OSRH).

 

Natjecanje je provedeno od 4. do 6. rujna u organizaciji ZzP-a, a uz natjecatelje iz OSRH u konkurenciji su bili i predstavnici logističkih desetina iz Republike Austrije, Republike Češke, Mađarske, Sjedinjenih Američkih Država i Slovenije.

...

Prvog dana za sve sudionike natjecanja organiziran je posjet Gradu Daruvaru i Lipiku. Natjecatelji su tom prigodom vidjeli Julijev park i dvorac grofa Antuna Jankovića, gdje je održano predavanje na temu Domovinski rat u Daruvaru, kao Državnu ergelu u Lipiku. Također, pripadnici oružanih snaga Republike Češke i Mađarske susreli su se s mađarskom i češkom nacionalnom manjinom u Daruvaru.


Na dan natjecanja održan je bilateralni sastanak hrvatskog i mađarskog izaslanstva predvođeno zapovjednikom ZzP-a general-bojnikom Mladenom Fuzulom i zapovjednikom Logističkog središta mađarskih oružanih snaga brigadnim generalom Ištvanom Barathom. 

Natjecatelji su pod punom vojničkom opremom od oko 10 kg prošli stazu dugu oko 15 km na kojoj su kroz devet radnih točaka i tri kontrolne točke u što kraćem vremenu trebali pokazati vještine iz logističke struke, ali i vojničku spremnost i obučenost. Uz pobjedničku ekipu iz OSRH, drugo mjesto osvojila je ekipa iz Češke, a trećeplasirani su natjecatelji iz Slovenske vojske. 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

  

U sastavu pobjedničke Logističke desetine ZzP-a bili su pripadnici Bojne za opću logističku potporu i Bojne za opskrbu:  skupnici Ivica Budić i Zlatan Mikac, pozornici Tihomir Jambreković, Vedran Mavračić i Andrija Katana, razvodnik Saša Culi te vojnici Filip Ivan Balen, David Blatančić i Matej Podgornik. 


Na prigodnoj svečanosti upriličenoj povodom zatvaranja natjecanja, uz predstavnike OSRH-a, među uzvanicima su bili i predstavnici oružanih snaga zemalja sudionica, kao i predstavnici MUP-a i lokalne zajednice.

U prigodnom govoru general Fuzul čestitao je svima na postignutim rezultatima Istaknuo je kako je ovo natjecanje izvrsna osnova za razvoj buduće suradnje partnerskih i savezničkih zemalja, kao i prilika za stvaranje jačih veza između logističkih postrojbi zemalja sudionica. Posebno se zahvalio slovenskoj Logističkoj brigadi, koja je prva prepoznala važnost ovakvog natjecanja kao organizator i domaćin. 

Ovo je treće takvo natjecanje, koje je prvi put održano u organizaciji Zapovjedništva za potporu, i to u Godini spremnosti i aktivnosti hrvatskog vojnika, a iduće se održava za godinu dana, kada će domaćin i organizator ponovno biti ZzP. 

 

Logistika

Logistika

 

 

Foto: 1. MORH/T.Brandt


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 338 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Nove objave

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja