Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
HRVATSKA

Ročnici 23. naraštaja na dragovoljnom vojnom osposobljavanju provest će 8 tjedana u  Središtu za temeljnu obuku

Svečana prisega kandidata i početak obuke 23. naraštaja u Požegi
 
Prisega
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Svečana prisega 21 kandidata za časnike zdravstvene službe i stipendiste zrakoplovne tehničare na dragovoljnom vojnom osposobljavanju održana je u petak, 28. rujna 2018. godine u Središtu za temeljnu obuku Zapovjedništva za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan“ Hrvatske kopnene vojske u Požegi.

 

Obuka 21 kandidata za časnike zdravstvene službe i vojnih specijalista zrakoplovnih tehničara na dragovoljnom vojnom osposobljavanju započela je 10. rujna 2018. godine. Obuku je završilo 13 kandidata za časnike zdravstvene službe i osam kandidata stipendista zrakoplovnih tehničara, koji su obuku završili danom polaganja svečane prisege.

...

Svečanosti su nazočili izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH savjetnik načelnika Glavnog stožera OSRH za zdravstvo brigadni general Boris Zdilar,  zapovjednik  Zapovjedništva za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan“ brigadni general Željko Šikić, zapovjednik Središta za temeljnu obuku brigadir Milan Čorak te ostali predstavnici OS RH. 

Izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH savjetnik načelnika GS OS RH za zdravstvo brigadni general Boris Zdilar u svom obraćanju čestitao je kandidatima na uspješno završenom dragovoljnom vojnom osposobljavanju. 

"Uspješno ste prošli sve planirane faze obuke i sa zadovoljstvom mogu reći da je 21 mlada osoba obučena u temeljnim vojnim vještinama" poručio je brigadni general Zdilar ističući zaslužnost instruktora koji su imali odgovornu zadaću obučiti kandidate temeljnim vojnim vještinama i učvrstiti ih u odluci da nastave vojnu karijeru.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Brigadni general Zdilar naglasio je kako kandidati za časnike zdravstvene službe školovanje nastavljaju na temeljnoj časničkoj izobrazbi na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman", dok kandidati za zrakoplovne tehničare odlaze na specijalističku obuku u 93. zrakoplovnu bazu Zemunik.


U Središtu za temeljnu obuku također je započela obuka 23. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u OS RH, a služenje je započelo prihvatom i potpisivanjem ugovora s Ministarstvom obrane o dragovoljnom vojnom osposobljavanju. 

U ovom naraštaju prihvaćeno je 344 ročnika od čega 281 ročnika i 63 ročnica, kojima predstoji tjedan dana prilagodbe te upoznavanja i savladavanja vojničkih sposobnosti i vještina predviđenih Programom obuke i ocjenjivanja. 

Ročnici 23. naraštaja na dragovoljnom vojnom osposobljavanju provest će 8 tjedana u  Središtu za temeljnu obuku, tijekom koje se obučavaju iz programskih područja: Rukovanje osobnim oružjem, Kretanje, Komuniciranje, Zaštita, Reakcije, Vojna služba, Tjelovježba i Psihološka priprava ročnika.

Od početka dragovoljnog vojnog osposobljavanja 2008.godine do 2018.godine oko 7500 ročnika uspješno je završilo dragovoljno vojno osposobljavanje.

 

Prisega

 

 

Foto: OSRH


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 258 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Nove objave

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja