Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 

Knjiga je zapravo "obračun s kovačima neistina"

Šeks: Najgnusnija je laž da je Tuđman dijelio BiH s Miloševićem

 

Šeks

 

Nekadašnji predsjednik Sabora i visoki HDZ-ov dužnosnik Vladimir Šeks izjavio je sinoć u Mostaru kako je najgnusnija krivotvorina tvrdnja da je pokojni hrvatski predsjednik Franjo Tuđman sa tadašnjim srbijanskim predsjednikom Slobodanom Miloševićem dijelio Bosnu i Hercegovinu.


Najgnusnija krivotvorina je ta da su Tuđman i Milošević kao ortaci podijelili BiH i time fingirali rat, odnosno da na Hrvatsku nije izvršena agresija JNA, a na Bosnu i Hercegovinu agresija Srbije, nego da je to bio dogovor između dva diktatora koji su se dogovorili da trguju tuđim teritorijem, rekao je Šeks predstavljajući knjigu  '1991.: Moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat'. Istaknuo je da je knjiga zapravo njegov "obračun s kovačima neistina".

Najavio je da će na proljeće objaviti nastavak sjećanja na te turbulentne događaje te da će u njima otkriti kako su tekli pokušaji rekonstrukcije Bosne i Hercegovine. Dodao je da je od iznimne važnosti danas dogradnja Daytonskog mirovnog sporazuma kako bi se ostvarila ravnopravnost Hrvata.

O Šeksovoj knjizi govorili su i nekadašnji ministar pravosuđa i saborski zastupnik Bosiljko Mišetić, bivši državni tajnik zadužen za iseljeništvo u ministarstvu obnove, razvoja i iseljeništva Marin Sopta te Ivica Miškulin i Ivo Lučić s Hrvatskog instituta za povijest u Zagrebu.

 

Foto: 1. HRT

Autor: HRT

Novosti iz domovine

hrenfrdeit
A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Moje domoljubne osjećaje najbolje opisuje:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Brojač posjetitelja

2.png8.png8.png1.png5.png1.png8.png
Danas1345
Jučer14184

Trenutno

9
Online

Srijeda, 21 Veljača 2018 03:58
Udruga 'Crne Mambe' - 2018. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja