Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
HRVATSKA

"Crne beretke, bijele rukavice, službene odore i puške s hrvatskim grbom na usadniku, su obilježja po kojima smo postali prepoznatljivi"

Obilježena prva obljetnica Bojne za potporu ZzP-a
 
OSRH
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

U vojarni "Lučko" - Ježdovec, u petak, 30. listopada 2018. godine obilježena je prva obljetnica ustrojavanja Bojne za potporu, najmlađe sastavnice Zapovjedništva za potporu.

 

Svečanosti obilježavanja uz pripadnike Bojne, nazočio je zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-bojnik Mladen Fuzul, kao i vojni kapelan, načelnici odjela Stožera Zapovjedništva ZzP-a  te zapovjednici i prvi dočasnici postrojbi ZzP-a. 

...

Zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-bojnik Mladen Fuzul istaknuo je  važnost Bojne za potporu u očuvanju vrednota Domovinskog rata, zaštite hrvatskih branitelja i njihova statusa u društvu kroz odavanje vojnih počasti na pogrebima hrvatskih branitelja. 

"Svaka vaša zadaća ima težinu, dostojanstvo i obvezu. Ustrojavanjem ove Bojne vodili smo računa o razini uvježbanosti, izgledu te stalnosti sastava, a što sve na ovakvim događajima pridonosi ukupnom imidžu i prepoznatljivosti postrojbe, a time i Hrvatske vojske u cjelini. 

Znak da su vaš rad i profesionalnost prema poslu prepoznati od građana i obitelji preminulih hrvatskih branitelja kojima pružate svakodnevnu potporu u najtežim životnim trenutcima, su pristigla pisma zahvale koja svakodnevno dolaze na našu adresu," istaknuo je general Fuzul.

- sadržaj se nastavlja -

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Zapovjednik Bojne za potporu  brigadir Dražen Sebastijan tom je prigodom istaknuo kako mu je izuzetna čast biti na čelu ove postrojbe, s obzirom na njenu kompleksnost, ali i časnu zadaću odavanja vojnih počasti preminulim hrvatskim braniteljima. 

"Crne beretke, bijele rukavice, službene odore i puške s hrvatskim grbom na usadniku, su obilježja po kojima smo postali prepoznatljivi. Visoka razina uvježbanosti za zadaću, jamstvo je da ćemo kao i do sada, svaku sljedeću zadaću odraditi krajnje profesionalno" rekao je brigadir Sebastijan te zahvalio svim pripadnicima postrojbe. 

"Spoj iskustva i mladosti dobitna je kombinacija za naše uspješno funkcioniranje i provedbu zadaća. Stvarajte i širite duh pozitivnog i optimističkog ozračja. Hrvatska vojska i njeni pripadnici su uvijek bili i uvijek će biti uz svoj hrvatski narod. Samo tako će uspomena na Domovinski rat biti čuvana i sačuvana za budućnost, a žrtva hrvatskih branitelja nikada neće biti zaboravljena," zaključio je  brigadir Sebastijan.

Tim povodom istaknutim djelatnicima Bojne uručene su pohvale i nagrade za uspješno izvršenje zadaća nakon čega je služena Sveta misa u kapelici Svetog Mihovila u Ježdovcu koju je predvodio velečasni Slavko Rajič

Bojna za potporu ustrojbena je cjelina Zapovjedništva za potporu, čija je zadaća pružanje potpore Ministarstvu hrvatskih branitelja u provedbi odavanja vojnih počasti preminulim hrvatskim braniteljima. Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane odluku o ustrojavanju Bojne za potporu potpisao  je 19. rujna 2017. godine, a prve zadaće preuzete su već 15. veljače 2018. godine.

 

Vojarna Lučko

Foto: 1. OSRH/T.Klen


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 267 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com