Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
HRVATSKA

"Većinom se radi o pričuvnicima koji su iznijeli Domovinski rat, to su naši ratnici i pobjednici"

Obuka pričuvnog sastava Hrvatske vojske u Udbini
 
Udbina
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

U vojarni "Josip Jović" u Udbini provodi se sedmodnevna obuka 101 pripadnika 3. pješačke pukovnije Karlovac, koja je počela 10. studenoga 2018. Obuka se provodi  u cilju osposobljavanja i pripreme pričuvnika za samostalnu provedbu procesa vojnog donošenja odluka i procesa vođenja postrojbi, koja uključuje i obuku osvježenja iz rukovanja osobnim naoružanjem.

 

Pripadnike 3. pješačke pukovnije u srijedu, 14. studenog 2018. posjetili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković.

...

Nakon što se upoznao sa svim aktivnostima koje se tijekom obuke provode, načelnik Glavnog stožera OSRH general Šundov istaknuo je zadovoljstvo pokrenutom revitalizacijom pričuvnog sastava, rekavši kako je pričuva vrijedna komponenta Hrvatske vojske koju sada treba osposobiti.


"Hrvatska vojska tu komponentu sada revitalizira tako što će pričuva biti dopuna onome što čini profesionalna vojska i pomoć u realizaciji određenih misija i zadaća. To se prije svega odnosi na misiju obrane Republike Hrvatske i saveznika, a dio pričuve ćemo moći angažirati i u potpori civilnim institucijama u onim zadaćama u kojima Hrvatska vojska pomaže civilnim institucijama.

Odaziv na obučnu aktivnost je odličan i u skladu s našim očekivanjima, a motivacija više nego zadovoljavajuća," rekao je general Šundov.

- sadržaj se nastavlja -

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Zapovjednik HKoV-a general Jurković rekao je kako je pričuvni sastav ključan element u razvoju Hrvatske vojske bez kojeg aktivni sastav ne može izvršiti sve svoje zadaće.

"Jako sam zadovoljan što smo prije dvije godine započeli koncept obuke, opremanja i dovođenja pričuve u spremnost da može odgovoriti svojim zadaćama i da kao dio aktivnog sastava odgovori u obrani zemlje i u pomoći civilnim institucijama. Važno je istaknuti da je obuka odlično organizirana, polaznici su visoko motivirani, odaziv je odličan i to je ono što pokazuje da imamo dobar put u razvoju pričuvnih snaga," zaključio je general Jurković.

Zapovjednik 3. pješačke pukovnije Karlovac pukovnik Zdravko Šaflin zahvalio je svima koji su se odazvali pozivu na obuku, rekavši: "Većinom se radi o pričuvnicima koji su iznijeli Domovinski rat. To su naši ratnici i pobjednici, a sada su dali svoj doprinos da razvijemo pričuvni sastav Hrvatske vojske." 

Polaznici obuke naglasili su kako se vojska konstantno modernizira i napreduje pa su poziv na obuku prihvatili s velikim zadovoljstvom kako bi se upoznali sa svim novinama u Hrvatskoj vojsci. Na obuku je pozvano 135 vojnih obveznika, a pohađa ju 101 polaznik.

- sadržaj se nastavlja -

 

Udbina

 

Obuka u Udbini dio je programa sedmodnevnog osposobljavanja ključnog osoblja i deficitarnih vojnostručnih specijalnosti pješačkih pukovnija Oružanih snaga RH.

Osposobljavanje je počelo 1. listopada obukom 2. pješačke pukovnije Osijek na poligonu "Gašinci", nastavilo se obukom 1. pješačke pukovnije Zagreb od 10. do 19. listopada 2018. na poligonu „Gakovo“, a nakon obuke u vojarni „Josip Jović“ u Udbini osposobljavanje će se nastaviti na poligonu "Eugen Kvaternik" kod Slunja, gdje će se od 16. do 22. studenog 2018. obučavati 4. pješačka pukovnija Pula. Proces obuke pričuvnika završit će na poligonu "Crvena zemlja" kod Knina, gdje će od 30. studenog do 6. prosinca 2018. boraviti pripadnici dviju postrojbi – 5. pješačke pukovnije Split i 6. pješačke pukovnije Dubrovnik.

Foto: 1. MORH / M. Čobanović


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 335 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com