Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 

Ne stišavaju se reakcije na Spomen-ploču u Jasenovcu

BOŠNJAKOVIĆ: U Borovom Selu imamo spomenike četničkim vojvodama

 

Bošnjaković

 

Ne stišavaju se reakcije na Spomen-ploču u Jasenovcu koju su prije mjesec dana postavili veterani HOS-a. I današnja saborska sjednica počela je stankom upravo zbog te ploče.Sabina Glasovac (SDP) rekla je da je zbog postavljanja ploče s ustaškim pozdravom inicirana sjednica Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav. 

Boris Milošević (SDSS) rekao je da se mora reagirati na postavljanje spomen-ploče s ustaškim pozdravom u Jasenovcu. Nije sporno da braniteljske udruge mogu postavljati spomen-ploče, ali ne i pod pozdravom službenog ustaškog režima. Problem je što je i ta udruga službeno registrirana s grbom na kojem je taj pozdrav. Sabor ne može ostati nijem na osudu ovakvih pojava, poručio je Milošević.

Dražen Bošnjaković (HDZ) iskazao je stajalište prema kojem HDZ osuđuje sve totalitarne sustave. I prema NDH smo se vrlo često određivali osuđujući tu kvinslinšku tvorevinu. I premijer Plenković rekao je da treba zakonski regulirati pitanja totalitarnih režima. Što se tiče ploče u Jasenovcu, riječ je o tome da su HOS-ovci sudionici Domovinskog rata. Dali su život za slobodnu Hrvatsku i to treba gledati u tom kontekstu a ne povezivati s NDH. Postoje i mnogi drugi spomenici koji vrijeđaju osjećaje mnogih drugih ljudi, rekao je, spomenuvši spomenike 'belim orlovima' u Borovu Selu. Zato je najrazumniji prijedlog regulative pitanja totalitarnih režima. Ovakvim temama treba pristupiti razumno i racionalno, dodao je.

Potrebno je da visoki dužnosnik iz SAD mora uvjeravati svijet da u Hrvatskoj nema nikakve fašizacije, mislim da sami to možemo vidjeti i prepoznati, poručio je Bošnjaković.

Foto: 1. HRT

Autor: UCM

Izvor: HRT

Pin It

Novosti iz domovine

hrenfrdeit
A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Istanbulska konvencija:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Brojač posjetitelja

3.png5.png8.png4.png6.png6.png4.png
Danas4301
Jučer8201

Trenutno

17
Online

Utorak, 24 Travanj 2018
Udruga 'Crne Mambe' - 2018. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja