Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
HRVATSKA

"Neviđen fenomen da se pozicija predsjednice uvjetuje ostankom jednog savjetnika"

Jandroković: Radeljić poticao sukob između premijera, Vlade i Predsjednice
 
Jandroković
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković oštro je u ponedjeljak kritizirao potez smijenjenog savjetnika predsjednice republike Mate Radeljića.

 

Neprimjereno je takvu odluku predsjednice uopće dovoditi u pitanje, kazao je Gordan Jandroković, i dodao da je iz medijskih napisa vidljivo da je Mate Radeljić bio taj koji je poticao sukob između premijera, vlade i predsjednice republike.

...

"Neprimjereno je i neobično da jedan od savjetnika predsjednice dovodi u pitanje njenu odluku da ga razriješi. Ponašao se kao dužnosnik s izbornim legitimitetom, a imenovala ga je predsjednica. Njezino je pravo imenovati i razriješiti", rekao je Jandroković za Jutarnji list.

Dodao je i kako je dosad neviđen fenomen da se pozicija predsjednice uvjetuje ostankom jednog savjetnika. To, ističe Jandroković, ide kroz određene medije koji su i do sada bili glavni zagovaratelji distanciranja predsjednice od vlade pa i HDZ-a. 

- sadržaj se nastavlja -

 Drugi upravo čitaju...
 

 

"Iz svih medijskih napisa vidljivo je je da je navedeni savjetnik bio taj koji je poticao sukob između predsjednika vlade, vlade i predsjednice države. Sada postaje potpuno jasno da sukob nije inicirala vlada niti HDZ, nego da je to bila jedna osmišljena politika koja je željela izazvati stalne sukobe i napetosti između predsjednice i vlade, odnosno premijera", kazao je.

Bivši savjetnik predsjednice republike Mate Radeljić, nakon što je smijenjen s te dužnosti, obratio se priopćenjem za javnost u kojem je među ostalim naveo kako mu je agent SOA-e prijetio zaletavanjem automobilom u njega bude li radio protiv predsjednice nakon što iz njezinog Ureda ode.

 

Foto: 1. totalinfo.hr


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 272 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com