Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Izobrazbu je uspješno završilo 93 polaznika, od kojih su tri polaznika pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

 
Temeljna dočasnička izobrazba
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

U vojarni „123. brigade HV“ Požega u petak, 1. ožujka 2019.  održana je svečanost završetka 55. naraštaja Temeljne dočasničke izobrazbe Dočasničke škole „Damir Tomljanović Gavran“ Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“.

 

Na svečanosti su nazočili zamjenik zapovjednika Dočasničke škole bojnik Goran Ozanjak, zapovjednik Središta za obuku i doktrinu logistike pukovnik Mato Tomašević, prvi dočasnik Oružanih snaga RH časnički namjesnik Michael Fanuko, prvi dočasnik HVU-a časnički namjesnik Ivan Grudenić te prvi dočasnici grana i pristožernih postrojbi Hrvatske vojske. 

...

Izobrazbu je uspješno završilo 93 polaznika, od kojih su tri polaznika pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Polaznicima su uručene svjedodžbe i uvjerenja o uspješnom završetku izobrazbe, a najboljim polaznicima i pismene pohvale. Najboljim polaznikom proglašen je desetnik Marko Vučić iz Topničko raketne pukovnije.

U svom obraćanju desetnik Vučić rekao je kako je izobrazba imala za cilj nadograditi nas kao vođe i pripremiti na sve zahtjeve vođenja s kojima bi se mogli susresti u karijeri. Ujedno se i zahvalio svim kolegicama i kolegama, kao i instruktorima te naglasio: „Danas se ne osjećam najboljim, možda prvim među jednakima“.

Tijekom osmotjedne obuke polaznici su obučavani primijeni znanja i praktičnim vještinama iz područja taktike, provođenju procesa vojne obuke, nastavi i izobrazbi na razini desetine, učinkovitom raspolaganju i održavanju tehničko-materijalnim sredstvima desetine te primijeni usvojenih znanja o povijesnom razvoju vojne organizacije i taktike kroz ratovanja u povijesti do danas.

Također, polaznici su osposobljavani kako skrbiti za svoje podređene, izgraditi i razvijati kompetencije iz područja vođenja, planirati dnevne aktivnosti, logističke obveze, te područja upravljanja obukom u skladu s nadležnostima rada zapovjednika desetine te provođenje vježbovnih postupaka desetine.

 

Temeljna dočasnička izobrazba

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Foto:  HVU / M. Trnokop

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 394 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com