Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Svaki je tim prošao stazu dužine 25 kilometara kroz ukupno osam radnih točaka, prvo mjesto osvojio je tim iz Vojno-obavještajne satnije

 
GOMBR
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Povodom obilježavanja Dana Gardijske oklopno-mehanizirane brigade (Gombr) Hrvatske kopnene vojske na vojnom poligonu "Gašinci" u četvrtak i petak, 14. i 15. ožujka 2019. provedeno je natjecanje za najbolji borbeni tim Gombr-e.

 

Prvo mjesto osvojio je tim iz Vojno-obavještajne satnije, drugo tim iz satnije Veze, a treće mjesto osvojio je tim iz Logističke satnije. 

...

Na natjecanju je sudjelovalo 19 ustrojbenih formacijskih timova postrojbi Gombr-e od po četiri člana. Svaki je tim prošao stazu dužine 25 kilometara kroz ukupno osam radnih točaka noseći pritom opremu – borbeni ranac težak 20 kilograma te zaštitnu kacigu i masku.

Tijekom natjecanja provjeravale su se sposobnosti iz područja taktike, bojevih gađanja, orijentacije, prolaska kroz kontaminirano područje, bacanje ručne bombe, savladavanje opasnog područja i minskog polja, zbrinjavanja ranjenih te rukovanje osobnim naoružanjem. 

U ime zapovjednika Gombr-e brigadira Mije Validžića, zapovjednik natjecanja bojnik Ivan Liović zahvalio se sudionicima, upravljačkom dijelu na organizaciji i provedbi natjecanja.

Najboljim će natjecateljima biti uručene nagrade na središnjoj proslavi obilježavanja 12. obljetnice Gombr-e, koja će se 21. ožujka održati u vojarni 5. gardijske brigade "Slavonski sokolovi" u Vinkovcima.

 

GOMBR

 Drugi upravo čitaju...
 

Foto: MORH / T. Brandt

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 247 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com