Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 

Hrvatska iskazala spremnost ojačati istočne granice NATO saveza

Krstičević: 2018. potpisivanje ugovora o nabavci zrakoplova

Krstičević: potpisivanje ugovora

 

"Stanje u MORH-u i Hrvatskoj vojsci je korektno. Moji prethodnici su učinili ono što su najbolje mogli, a naš je zadatak da sada Hrvatsku vojsku učinimo boljom i spremnijom da odgovori na rizike s kojima je suočeno hrvatsko društvo", izjavio je u emisiji "A sada Vlada" Hrvatskog radija ministar obrane Damir Krstičević. 

Napomenuo je kako je proračun Hrvatske vojske zadnjih godina - devastiran. U zadnjih 8 godina skresan je za 1,4 mlrd kuna. Očito je da hrvatska vojska nije imala sindikat i najlakše je bilo uzeti iz tog resora, dodao je. Drago mu je da je ova Vlada uspjela zaustaviti pad obrambenog proračuna i čak ga povećati za 9 posto. Napomenuo je da se treba voditi računa i o činjenici da se mijenja sigurnosna situacija. Krstičević je također kazao kako Glavni sožer razmatra da jedna vojna postrojba bude stacionirana u Vukovaru, čime će se otvoriti i stotinjak novih radnih mjesta. 

Ministar Krstičević je govorio je i o Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu, o strategiji nacionalne sigurnosti te Zakonu o domovinskoj sigurnosti. Smatra da Oružane snage moraju biti nadstranačka priča, neka vrsta konsenzusa. Ove godine u tom smislu bi trebala biti donesena konačna odluka da Hrvatskoj treba ratno zrakoplovstvo i odluka koji tip aviona je potreban, a 2018. trebao bi biti potpisan ugovor o kupnji tih zrakoplova. Govorio je i o slanju hrvatskih vojnika u Litvu. Ponovio je kako je na summitu u Varšavi - Hrvatska iskazala spremnost da u tu zemlju pošalje satniju (150 vojnika) pod njemačkim zapovjedništvom kako bi se ojačale istočne granice NATO-saveza.

Na pitanje prijeti li Hrvatskoj ugroza, obzirom na situaciji u BiH i 'zveckanje oružjem' u susjedstvu, Krstičević je kazao kako je Hrvatska vojska pobjednička vojska, priznata izvan granica Hrvatske, obučena i spremna izvršiti sve zadaće koje se postavljaju pred Oružane snage. "Hrvatsku nitko nikad više neće ugroziti", poručio je. Dodao je kako bi međunarodna zajednica trebala reagirati a da je zadatak RH pomoći Hrvatima u BiH.

 Foto:HRT

Autor: UCM

Izvor: HRT

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 217 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja