Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
Bernardiću sam čestitao na pobjedi za razliku od Milanovića koji meni nije čestitao
Premijer Plenković: Ploča u Jasenovcu postavljena je poginulim braniteljima
 

 

Plenković - Jasenovac

 

Bilo je vrlo dinamično, krenuli smo bez oklijevanja, već na prvoj sjednici Vlade predstavili smo poreznu reformu. Tu je čitav niz zakona koji su prihvaćeni u Saboru, stavili smo u fokus branitelje, demografsku politku, rekao je premijer.Smatra da ocjena oporbe da je Vlada pokazala nesnalaženje, nerad i nevjerodostojnost, nije korektna. 

Govoreći o kupnji Ininih dionica od MOL-a rekao je kako je od prvog dana razmišljao o tome. Oporba može dati svoj doprinos, no mora odlučiti želi li to postići razgovorom ili interpelacijama. Rekao je kako je savjet za pregovore s MOL-om Vladino tijelo. Bitno je pronaći najbolji, model za otkup dionica Ine, a da se ne generira javni dug. Spreman sam saslušati sve prijedloge, ali od svih koje sam do sada čuo, nema ni jednog koji osim IPO-a HEP-a, ne generira javni dug,  ocijenio je premijer. 

Potvrdno je odogvorio na pitanje hoće li se naći s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem. Ja sam čovjek dijaloga... Bernardiću sam čestitao na pobjedi na unutarstranačkim izborima, za razliku od Milanovića koji meni nije čestitao,  dodao je Plenković.  


Komentirajući najavu Koordinacije židovskih općina da će bojkotirati tradicionalni skup sjećanja, koji organiziraju hrvatske vlasti u povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta zbog ploče u Jasenovcu, premijer je rekao kako je prije dva dana bio u Yad Vashemu i poklonio se žrtvama. Borit ću se protiv antisemitizma i bilo kakve druge netolerancije u društvu.

 

Ploča u Jasenovcu ne veliča neke osobe iz Drugog svjetskog rata već je ploča braniteljima poginulima u Domovinskom ratu, naglasio je Plenković.    

 

Suradnju s Mostom ocijenio je vrlo dobrom. Redovito imam kontakte s predsjednikom Sabora Božom Petrovom, Mostovi ministri ravnopravno sudjeluju u radu Vlade, postižemo konsenzus o svim važnim pitanjima. Dogovorili smo se da na lokalne izbore idemo svaki u svom aranžmanu, rekao je Plenković.

Foto: 1. HRT

Autor: UCM

Izvor: HRT

Pin It

Novosti iz domovine

hrenfrdeit

Trenutno posjetitelja

Imamo 135 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
"NAJ" ambasadori i promotori Hrvatske 2017/2018:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
Udruga 'Crne Mambe' - 2018. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja