Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
Važan korak u kampanji za pobjedu nad skupinom ISIS-K
Ubijen vođa Islamske države u Afganistanu
 

 

Abdul Hasib

 

Novosti iz svijeta
 
 

Prvi čovjek Islamske države u Afganistanu Abdul Hasib ubijen je u operaciji koju su 27. travnja zajedno provele afganistanske snage i američki specijalci u pokrajini Nangarhar, potvrdili su američki i afganistanski dužnosnici.

Vjeruje se da je Hasib, koji je imenovan za vođu IS-a u Afganistanu prošle godine nakon što je u napadu dronom ubijen njegov prethodnik Hafiz Saaed Khan, organizirao niz smrtonosnih napada u Afganistanu, uključujući napad na glavnu vojnu bolnicu u Kabulu 8. ožujka, u kojemu su ubijeni deseci ljudi.

 

Ova uspješna zajednička operacija još je jedan važan korak u našoj neumornoj kampanji za pobjedu nad skupinom ISIS-K 2017. godine, navodi se u izjavi najvišeg američkog zapovjednika u Afganistanu generala Johna Nicholsona u kojoj se potvrđuje ubojstvo Hasiba.

 

Lokalna podružnica Islamske države poznata je i kao Islamska država Korasan (ISIS-K) prema starom nazivu za regiju u kojoj se nalazi Afganistan. Ona djeluje od 2015. i bori se protiv afganistanskih i američkih snaga, ali i protiv talibana.

 
 Foto: 1. HRT

Autor: UCM

Izvor: HRT

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 388 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com