Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
Stvarni broj ubijenih kršćana je i veći jer npr. Sjeverna Koreja nije među zemljama koje bilježe mrtve

Zbog vjere u godinu dana ubijeno više od 3000 kršćana

 

Nigerija

 

Novosti iz svijeta

 

 

Više od 3000 kršćana, od kojih dvije trećine u Nigeriji, ubijeno je u svijetu između studenoga 2016. i listopada 2017. zbog razloga povezanih s njihovom vjerom i taj broj je u porastu, objavila je nevladina organizacija Otvorena vrata. 

 

Ta protestantska organizacija je u srijedu objavila svoj pokazatelj za 2018. koji navodi 50 zemalja u kojima su kršćani najprogonjeniji i ističe da postoji 215 milijuna žrtava između jakog do ekstremnog progona, ili svaki dvanaesti kršćanin. Sjeverna Koreja 17. put zaredom predvodi taj godišnji pokazatelj sastavljen na temelju indikatora nasilja i svakodnevnog diskretnijeg pritiska. Zatim slijede Afganistan Somalija.

...

Od 1. studenoga 2016. do 31. listopada 2017. najmanje 3066 kršćana je ubijeno zbog vjerskih uvjerenja, navodi organizacija Otvorena vrata. To je mnogo manje nego u sklopu pokazatelja 2016. kada je bilo 7106 ubijenih, ali puno više za 154 posto nego tijekom popisa 2017. kada je bilo 1207 ubijenih.

"Relativno smirenje utvrđeno pokazateljem 2017. objašnjava se padom aktivnosti džihadističke skupine Boko Haram u Nigeriji. Ali ubojstva kršćana u središnjem pojasu zemlje je nastavio narod Fulba", pišu Otvorena vrata u izvješću koje navodi oko 2000 mrtvih samo u području Nigerije.

 

Broj crkava koje su zatvorene, napadnute, oštećene i zapaljene je u padu. Bilo ih je 793 između studenoga 2016. i listopada 2017. prema 1329 godinu dana prije. 

Ta organizacija upozorava da se njezini podaci odnose samo na dokazana ubojstva kršćana i da je njihov stvarni broj veći.

Tako npr. Sjeverna Koreja nije među zemljama koje bilježe mrtve, jer ne postoje vjerodostojni podaci iz najzatvorenije zemlje na planetu.

 

Foto: 1. Twitter

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 172 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja