Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
"Nadamo se da će se postići zajedničko rješenje na zadovoljstvo i Hrvatske i Slovenije"

Italija poduprla hrvatsko članstvo u Schengenu i OECD-u

 

OECD

 

Novosti iz svijeta

 

 

U Rimu je održan treći sastanak Koordinacijskog odbora ministara vlada Republike Hrvatske i Talijanske Republike, prvi takav nakon sedam godina. 

 

Šefovi diplomacija ministrica Marija Pejčinović Burić te ministar Angelino Alfano potpisali su zajedničku deklaraciju kojom je obuhvaćena suradnja po sedam ministarstava obiju zemalja na konkretnim područjima. 

...

Italija je poduprla hrvatsko članstvo u Schengenu i OECD-u. Među ostalim, posebna pozornost posvećena je poboljšanju statusa nacionalnih manjina.
"Nadamo se da će se postići zajedničko rješenje na zadovoljstvo i Hrvatske i Slovenije. Ne treba povlačiti jednostrane poteze jer mogu biti štetni. Naglašavamo da sve treba rješavati unutar europskog doma", kazao je Angelino Alfano

Ministrica Marija Pejčinović Burić zahvalila je kolegi Alfanu i talijanskoj vladi na "dodatnom iskoraku napravljenom krajem prošle godine", a to je "priznavanje povjesne prisutnosti jezične i kultrune hrvatske manjine u pokrajini Furlanija Julijska krajina".  

Rim je podupro Jadransko jonski plinovod, kao europski projekt, kao što je dogovorena suradnja u zaštiti Jadrana, odnosno izlova male plave ribe. 

Uz ministricu na sastanku su sudjelovali i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ministar turizma Gari Cappelli, te državni tajnici iz Ministarstva poljoprivrede Marija Vučković, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Maja Markovčić Kostelac, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, Ministarstva znanosti i obrazovanja Tomo Antičić te Ministarstva unutarnjih poslova Žarko Katić. 

Format zajedničkih sjednica vlada Hrvatska nema samo s Italijom, već i s nekoliko drugih susjednih zemalja, ali zbog određenih otvorenih pitanja i neriješenih problema neki od njih nisu održani više godina.

 

Foto: 1. Izvor

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 297 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja