Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
"Hod za naše živote" spontana je reakcija na pokolj 17 osoba u floridskoj školi 14. veljače

U SAD-u najveći prosvjed protiv nošenja oružja u američkoj povijesti

 

SAD - prosvjed

 

Novosti iz svijeta

 

 

Oko pola milijuna mladih i odraslih u subotu će se u Washingtonu okupiti na najvećem prosvjedu protiv nošenja oružja u američkoj povijesti. I drugdje u SAD-u pripremaju se slični skupovi. 


Događanje nazvano "Hod za naše živote" spontana je reakcija na pokolj 17 osoba u floridskoj školi 14. veljače. S mladima na čelu organizacije, manifestacija je u posljednjih pet tjedana priprema znatno narasla u opsegu i dobila podršku mnogih slavnih osoba. George Clooney i njegova supruga Amal ponudili su pola milijuna dolara za podršku inicijativi, kao i Oprah Winfrey i Steven Spielberg.

...

Na mimohod u srcu američkog glavnog grada, na Aveniji Constitution, svoj su dolazak najavili i Ariana Grande, Jennifer Hudson, Demi LovatoJustin Timberlake Miley Cyrus. Ali prave 'zvijezde' okupljanja bit će deseci mladih koji se nazivaju "preživjelima". Oni su učenici srednje škole Parkland na Floridi u kojoj je bivši učenik Nikolas Cruz na Valentinovo ubio 17 ljudi. 

Aalayah Eastmond (17) jedna je od njih. "Izgubila sam dvoje kolega iz razreda", kazala je. "Moramo djelovati, to se više ne smije ponoviti. Prošlo je 36 dana, a političari nisu napravili ništa. Ovaj marš je tek početak, nećemo odustati sve dok se ne dogodi promjena", odlučno će reći ta djevojka. Njihov najveći 'neprijatelj' mišljenje je duboko ukorijenjeno u mnogim Amerikancima - nošenje oružja njihovo je temeljno pravo. 

Diljem Sjedinjenih Država bit će održano još 830 paralelnih hodnji protiv oružja, koje godišnje ondje odnese više od 30 tisuća života. Stotine tisuća mladih koji bi na njima trebali sudjelovati često se naziva "naraštajem masovnih pucnjava" ili "naraštajem Columbine", po školi u Coloradu u kojoj su dvojica učenika ubili 12 kolega i učiteljicu 1999. godine.

 

 

 

 

Foto: 1. Twitter

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 325 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com