Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
Sirijske vojne snage i njihovi saveznici evakuirali glavne vojne kontrolne točke

Sirijska vojska u punoj pripravnosti zbog mogućih stranih napada

 

Sirija

 

Novosti iz svijeta

 

 

Sirijske vojne snage i njihovi saveznici u punoj su pripravnosti širom zemlje i evakuirali su neke svoje kontrolne točke zbog mogućih stranih napada, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR). 


Sirijska vojska "u punoj je pripravnosti u svim svojim zračnim lukama, velikim vojnim bazama u glavnom gradu Damasku i predgrađima, u Homsu i obalnim područjima Latakije i Tartusa", rekao je Rami Abdel Rahman, čelnik SOHR-a. Aktivisti u istočnoj pokrajini Deir al-Zur rekli su da su sirijske vojne snage i njihovi saveznici evakuirali glavne vojne kontrolne točke.

...

To je izvedeno nakon što je američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak žestoko osudio navodni kemijski napad na Dumu istočnoj Guti i rekao da će njegova administracija odgovoriti u sljedećih 24 do 48 sati. "Iznimno blisko smo proučili tu situaciju ... i donijet ćemo važne odluke sljedećih 24 do 48 sati", rekao je Trump na sastanku vlade.

U navodnom kemijskom napadu na taj grad, koji je posljednje uporište pobunjenika pored sirijskoga glavnog grada Damaska, u subotu je ubijeno najmanje 70 ljudi, uključujući djecu. Sirija je rekla da nije bilo kemijskog napada. U ponedjeljak su neidentificirani zrakoplovi izveli napad na sirijsku vojnu bazu T-4 u pokrajini Homs pri čemu je ubijeno najmanje 14 pripadnika sirijske vojske i njezinih saveznika. Rusija i Sirija za napad okrivljuju Izrael, koji nije želio komentirati napad.

 


Dok SAD čeka da se utvrdi odgovornost, Sirija poziva inspektore u Dumu

Vlada predsjednika Bašara al-Asada pozvala je međunarodne inspektore da pošalju svoj tim u Siriju kako bi istražili navodni napad kemijskim oružjem na grad Dumu, prenosi Reuters i ocjenjuje da se radi o potezu čiji je cilj otkloniti moguću vojnu akciju Zapada zbog tog incidenta.

Sirijska vlada i Rusija tvrde da nema dokaza da je došlo do napada plinom te da su optužbe lažne. Napad za koji postoje sumnje da je izveden kemijskim oružjem uslijedio je na samom kraju najkrvavije ofenzive vladinih snaga od početka rata. 

 

 

Foto: 1. Twitter

 


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 351 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com