Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
Prema podacima Službe za poslove sa strancima, u BiH ulazi oko 100 migranata na dan

Migrantska kriza u BiH poprima sve veće razmjere

 

Imigranti

 

Novosti iz svijeta

 

 

Jučerašnji incident u Bosni i Hercegovini, kada su autobusi puni ilegalnih migranata zaustavljeni pa ipak propušteni do izbjegličkog kampa kod Mostara pokazuje da migrantska kriza u toj zemlji poprima sve veće razmjere.

 

A ocrtava i sukob političara s državne i lokalne razine u BiH. 

...

Migranti, koji su više sati čekali na granici između Sarajevske i Hercergovačko-neretvanske županije (HNŽ), stigli su jučer u izbjeglički kamp kod Mostara, nakon žestokog prepucavanja političara s državne i lokalne razine oko toga tko je odobrio njihovo premještanje iz šatorskog naselja u Sarajevu. Pet autobusa u pratnji policije HNŽ-a došlo je je iza 15 sati u kamp Salakovac koji je postao privremeni azilantski centar u koji se sada smještaju migranti koji ulaze u BiH i masovno traže azil.  

Prvi ozbiljniji pokušaj vlasti u BiH da kontrolira ilegalnu migraciju i izbjeglice smjeste u pristojne uvjete izazvao je veliku političku krizu u kojoj su se političari s različitih razina vlasti međusobno optuživali za pokušaj državnog udara i uspostavu granica "trećeg entiteta". Skupina od oko 250 migranata koji su boravili u "divljem" šatorskom naselju u parku u središtu Sarajeva u petak je trebala biti prebačena u Salakovac prema odluci vijeća ministara BiH. No, autobusi su po nalogu vlasti HNŽ-a zaustavljeni na pola puta, što je državni ministar sigurnosti Dragan Mektić nazvao "državnim udarom".

Nakon prepucavanja tko je odobrio premještanje migranata iz sarajevskog parka u Salakovac, državni i lokalni političari danas šute, a komesar MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije saslušan je u SIPI.

 

Pitanje migranata, međutim, neće tako skoro sići s dnevnog reda. Prema podacima Službe za poslove sa strancima, u BiH ulazi oko 100 migranata na dan.

 

 

 

Foto: 1.scrshot HRT

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: DPCM/Hina/HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 233 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2018. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja