Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
Priprema za nadolazeću vježbu s bojevim gađanjem "Puma" koja se provodi kao dio velike NATO-ove vježbe "Saber Strike"

POLJSKA: Pripadnici 2. HRVCON-a na vježbi "Lasica 2"

 

HRVCON

 

Novosti iz svijeta

 

 

U vojarni poljske 15. mehanizirane brigade u Orzyszu, nedaleko vojnog poligona "Bemowo Piskie", pripadnici 2. hrvatskog kontingenta (HRVCON), kao dio multinacionalne Borbene grupe NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj, sudjeluju u računalno potpomognutoj vježbi "Lasica 2".

 

Vježbu je službeno otvorio zapovjednik 15. mehanizirane brigade brigadni general Jaroslaw Gromadzinski. "Ova vježba je priprema za nadolazeću vježbu s bojevim gađanjem "Puma" koja će se kao dio velike NATO-ove vježbe "Saber Strike" provesti na području vojnog poligona "Bemowo Piskie" i koridora "Suwalki" u sjeveroistočnoj Poljskoj u lipnju 2018. Ono što naučite u sljedećih tjedan dana, ugradit ćete u naš glavni obučni događaj", rekao je general postrojenim sudionicima.

...

Vježba se odvija istodobno na dvije lokacije: taktičkom operativnom središtu Borbene grupe i izmještenom simulacijskom središtu.

Iz sastava 2. HRVCON-a nekoliko pripadnika obnaša dužnosti u Taktičkom operativnom središtu i sudjeluju u uvježbavanju zapovjedništva multinacionalne bojne kroz planiranje, koordinaciju, sinkronizaciju, zapovijedanje i nadzor vojne operacije.

Pripadnici 2. HRVCON-a provode zadaće koje će bitnica samohodnih višecjevnih lansera raketa (SVLR) 122 mm "VULKAN" u stvarnosti provoditi na vježbi "Puma". Uporabom taktičkih komunikacija odluke se iz zapovjedništva bojne prenose u simulacijsko središte gdje se kroz računalnu igru provode operacije na simuliranom bojištu.

 

HRVCONHRVCON

 

 

Foto: 1. OSRH / 2. HRVCON

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 303 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com