Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
Erdogan: SAD ne treba zaboraviti da će, ako ne promijeni ponašanje, izgubiti snažnog i iskrenog partnera

Turska ne popušta u slučaju američkog pastora

 

Erdogan

 

Novosti iz svijeta

 

 

 

Turski predsjednik Reccep Tayyip Erdogan, po izjavama koje je dao u nedjelju, nije spreman popustiti u u sporu oko zatvorske kazne za američkog pastora Andrewa Brunsona unatoč prijetnji SAD-a sankcijama.

 

"Umjesto da poštuju odluku suda" SAD govori o sankcijama, rekao je Erdogan turskim novinarima, po izvješću lista Haberturk od nedjelje. "SAD ne treba zaboraviti da će, ako ne promijeni ponašanje, izgubiti snažnog i iskrenog partnera", rekao je Erdogan.

...

Turski je predsjednik također opovrgnuo glasine o dogovorima u Brunsonovom slučaju.

Turski je sud ranije ovoga tjedna odlučio da se iz zdravstvenih razloga Brunson premjestiti u kućni pritvor u gradu Izmiru.

Uhićenje 50-godišnjeg pastora Andrewa Brunsona u prosincu 2016. jedno je od brojnih pitanja koja kvare odnose Ankare i Washingtona, saveznika u NATO-u koji su početkom godine u Siriji bili na rubu sukoba.

Pastora, kojemu prijeti 35 godina zatvora, turske vlasti optužuju za terorizam i za špijunažu u korist dviju organizacija koje smatraju neprijateljskima: mreže Fethullaha Guelena, kojemu Ankara pripisuje neuspjeli puč u srpnju 2016., što on niječe, i kurdskih separatista u Kurdistanskoj radničkoj stranci (PKK).

Donald Trump je zaprijetio Turskoj ''velikim sankcijama'' ukoliko ne oslobodi američkog pastora. Trumpova izjava potaknula je ljutite odgovore iz Ankare i pojačala napetosti između dvaju NATO saveznika.

Potpredsjednik SAD-a Mike Pence u nedjelju je ponovio prijetnju sankcijama.

"Sjedinjene Američke Države su spremne uvesti sankcije Turskoj do oslobođenja Andrewa Brunsona", rekao je Pence za postaju Fox News. "Pastor Andrew Brunson je nevin čovjek".

Pence je rekao da Brunsonovo prebacivanje u kućni pritvor nije dovoljno i dodao da mu se treba dopustiti da se vrati u SAD.

 

 

Foto: 1. EPA/ERDEM SAHIN

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina/dpa

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 280 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com