Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
SVIJET

31 osoba uhićena zbog nezakonitog ulaska u zabranjenu zonu, a jedna osoba jer je napala saveznog agenta
SAD na granici uhitio aktiviste i vjerske poglavare

 

migranti

Novosti iz svijeta

 

 

 

Trideset dvoje vjerskih poglavara i aktivista koji su prosvjedovali klečeći ispred interventne policije uhićeno je u utorak na graničnom prijelazu nedaleko od San Diega tijekom prosvjeda podrške karavani izbjeglica iz Središnje Amerike.



Preko 400 prosvjednika, od kojih su mnogi bili predstavnici crkava, sinagoga, džamija i drugih vjerskih zajednica zatražili su zaustavljanje zatvaranja i deportacije migranata te od SAD-a traže da izrazi dobrodošlicu migrantima iz centralnoameričke karavane koja je stigla u meksičku Tijuanu u studenom.

...

Uz pjesmu i molitvu vjerski poglavari kretali su se u redovima od četiri do šest, neki od njih noseći majice s natpisom "Ljubav ne poznaje granice".  Savezni agenti su im stavili lisice i odveli ih čim su ušli u zabranjen prostor u blizini granične ograde.

Glasnogovornik pograničnih snaga Theron Francisco rekao je kako je 31 osoba uhićena zbog nezakonitog ulaska u zabranjenu zonu, a jedna osoba jer je napala saveznog agenta. Uhićenja predstavljaju drugi sukob s američkim vlastima otkako je karavana stigla do Tijuane. Američki pogranični agenti ispalili su suzavac na migrante 25. studenog nakon što su ih migranti, navodno, napali kamenjem.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Na tisuće migranata živi u prepunim skloništima i kampovima u Tijuani nakon putovanja iz Središnje Amerike u bijegu od siromaštva i nasilja.

Vjerojatno je da će još čekati tjednima ili mjesecima kako bi podnijeli zahtjev za azilom na američkoj granici.

Podaci koje je objavila američka pogranična služba pokazuju porast broja zahtjeva za azilom od 67 posto u odnosu na prošlu godinu. Američki imigracijski dužnosnici kažu da podnositelji tih zahtjeva, od kojih su mnogi prihvaćeni, koriste pravni vakuum koji omogućava migrantima da uđu u SAD dok čekaju sudsko ročište o podnesenom zahtjevu za azilom.

Foto: 1. scrshot HRT

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 237 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com